«Πανηγυρίζουν για τη δρομολόγηση πλοίου σε Κάσο-Κάρπαθο ενώ αυξάνουν κατά 50% τα ναύλα»

Written by on 07/05/2023

66 Views

«Πανηγυρίζουν για τη δρομολόγηση πλοίου σε Κάσο-Κάρπαθο ενώ αυξάνουν κατά 50% τα ναύλα»

Έστω και για προεκλογικούς λόγους, οι εξελίξεις με την δρομολόγηση του Blue Star «Χίος» από 5/5/23 και την επίλυση του κρίσιμου ζητήματος ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κασοκαρπαθίας, δεν θα μπορούσε παρά να διακρίνεται από θετικό πρόσημο.
Βέβαια, όλοι στη ΝΔ προσπαθούν να οικειοποιηθούν το γεγονός, με τις γνωστές δηλώσεις «κατόπιν ενεργειών μου”.
Ξέχασαν φαίνεται οι αιρετοί και οι υποψήφιοι βουλευτές, τον τετραετή εμπαιγμό των νησιωτών και τη σειρά «επιτελικών» λαθών που οδήγησαν τα νησιά μας, σε ακτοπλοϊκό αποκλεισμό και σε σοβαρότατο πρόβλημα ανεφοδιασμού.
Πάμε όμως στο δια ταύτα:
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρπάθου ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στα Δωδεκάνησα:
– Ποιο ακριβώς είναι το νόημα της επιδότησης-μαμούθ για το συγκεκριμένο ακτοπλοϊκό συμβόλαιο, όταν το κόστος μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων, πλέον, έχει αυξηθεί κατά 50%;
– Για ποιο λόγο πανηγυρίζουν για την «επιτυχία» τους, όταν το υπέρογκο κόστος της επιδότησης θα πληρωθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο;
– Για ποια αναβάθμιση της ζωής μας, κάνουν λόγο, όταν το κόστος της αύξησης των ναύλων θα πληρωθεί από ΕΜΑΣ, τους κατοίκους των νησιών που ήδη υποφέρουμε από την εξωφρενική ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις σε καύσιμα, ενέργεια και τρόφιμα;
Για άλλη μια φορά η απερχόμενη Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους κατοίκους Κάσου και Καρπάθου, αλλά και όλους τους νησιώτες, ως πολίτες β’ κατηγορίας.
Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να πάρουν άμεσα θέση και να δώσουν πραγματικές λύσεις στα προανεφερόμενα ζητήματα. Να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός. Ως εδώ!
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist