Το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» που όλο φεύγει και όλο επιστρέφει… για να ψάξει την χαμένη του άγκυρα.

Written by on 13/05/2023

46 Views

Το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» που όλο φεύγει και όλο επιστρέφει… για να ψάξει την χαμένη του άγκυρα

Πριν μερικές ημέρες και για δεύτερη φορά οι δήμαρχοι των νησιών αποχαιρέτησαν το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» για τις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες που προσέφερε στους νησιώτες για πάνω από 40 χρόνια. Πολύ σωστή κίνηση εκ μέρους των δημάρχων μας που δείχνει τη νησιωτική του ευγένεια και τον πολιτικό μας πολιτισμό.
Όμως τρεις ημέρες μετά (όπως λέμε «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις») ο κ. Πλακιωτάκης το διέψευσε. Ξαναδρομολόγησε (λέει προσωρινά) το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στα μικρονήσια της Δωδεκανήσου, στην διασύνδεσή του με ΡΟΔΟ και ΠΕΙΡΑΙΑ, αντικαθιστώντας το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» (που αντικαθιστά το πλοίο «ΠΑΤΜΟΣ» κατά τον ετήσιο ελλιμενισμό του), επειδή αντέδρασε ο κ. Μηταράκης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα οποία δεν ήθελαν το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ».


Κύριε Υπουργέ, μήπως πρέπει να σοβαρευτείτε και να αναλάβετε τις ευθύνες σας;
Δημιουργήσατε από τις 16 Μαρτίου μέχρι σήμερα τεράστιο πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.
Έπρεπε να παρέμβει ο κ. Χατζημάρκος για να αποδεχθείτε, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, τη λύση που σας πρότειναν οι νησιώτες από τον Μάρτιο ώστε να δρομολογηθεί το «Νήσος Κάλυμνος» στη γραμμή Κάλυμνος-Αστυπάλαια-Κως;
Τώρα ποιος πρέπει να παρέμβει για να στείλετε επιτέλους το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» μετά από 43 χρόνια στο Καρνάγιο για απόσυρση;
Έχει αρχίσει ήδη η τουριστική κίνηση και τα νησιά – διαμάντια της Δωδεκάνησου που κρατούν «ζωντανή» την οικονομία εισφέροντας δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία από τον τουρισμό.
Πότε επιτελούς θα αποκτήσουν σύγχρονα πλοία, ηλικίας κάτω των 25 ετών και όχι 43 που είναι το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» και με ταχύτητες που θα εξυπηρετούν τους νησιώτες και τον τουρισμό; Πότε επιτέλους θα αποκτήσουν σταθερά ακτοπλοϊκά δρομολόγια;
Ποιά συμφέροντα εξυπηρετούνται και ποιά σχέση έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» με την εκλογική περιφέρεια που εκλέγεστε;
Δεν ανησυχείτε αν «ο μη γένοιτο» χρεωθείτε και χρεώσετε το κόμμα σας, με ακόμη μια τραγωδία σαν αυτή των Τεμπών;
Κύριε Υπουργέ, σας το έχω ξαναδηλώσει: Ο ένας και μοναδικός Μεγάλος πολιτικός Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε συχνά: «Το Αιγαίο είναι ακριβό, αλλά είναι και ΜΟΝΑΚΡΙΒΟ».
Πότε θα το καταλάβετε επιτέλους ή τώρα ασχολείστε μόνο με την προεκλογική σας εκστρατεία στο Λασίθι;


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist