Η A&M Architects του συμπατριώτη μας Αρχιτέκτονα κ. Μιχάλη Μαυρολέων, και υπό την αιγίδα του διεθνούς και πολυβραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου AEDAS, ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής Έλληνα Αρχιτέκτονα AOR (Architect of Record) για το νέο τεράστιο εμπορικό κέντρο που αναπτύσσεται από την LAMDA Development γύρω από την παραλιακή περιοχή του Ελληνικού.

Written by on 16/05/2023

49 Views

Η A&M Architects τους συμπατριώτη μας Αρχιτέκτονα κ. Μιχάλη Μαυρολέων, και υπό την αιγίδα του διεθνούς και πολυβραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου AEDAS, ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής Έλληνα Αρχιτέκτονα AOR (Architect of Record) για το νέο τεράστιο εμπορικό κέντρο που αναπτύσσεται από την LAMDA Development γύρω από την παραλιακή περιοχή του Ελληνικού.
Πρόκειται για ένα εμπορικό κέντρο (από την πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης) που θα περιλαμβάνει πέρα από καταστήματα, πολυκαταστήματα, ΙΚΕΑ, Leroy Marlin, εστιατόρια και καφέ, κινηματογράφους, γραφεία, ξενοδοχείο και διαμερίσματα. Χαρακτηρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερης κλίμακας έργα στην Ελλάδα και με τη φιλοδοξία να μετατραπεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, το εμπορικό κέντρο προσφέρει πάνω από 240.000 τ.μ. μικτής χρήσης εστιάζοντας κυρίως στο λιανικό εμπόριο, την εστίαση και μαζί με άλλα εμπορικά κτίρια συνυπάρχουν τα καταστήματα, η ψυχαγωγία, η χαλάρωση, η γαστρονομία και οι πολιτιστικές δραστηριότητες σε έναν χώρο.
Ο καινοτόμος υβριδικός σχεδιασμός του συγκροτήματος που ενσωματώνεται με το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη, συνδυάζει εσωτερικές και ημιυπαίθριες μορφές κυκλοφορίας εντός των εμπορικών χώρων μαζί με την ενσωμάτωση πλατειών και χώρων πράσινου που θα επιτρέπουν μια ευχάριστη και εύκολη περιήγηση σε όλη την έκταση του Commercial Hub. Με το φυσικό φως να διαχέεται σε όλους τους χώρους και το πράσινο να κάνει την εμφάνιση του παντού, το Ellinikon γίνεται σημείο αναφοράς για την πόλη της Αθήνας.
Στο όλο εγχείρημα των μελετών συμμετέχουν, πέραν της Α&Μ Architects, πολλοί επώνυμοι μηχανικοί πολλών εξειδικευμένων ειδικοτήτων από την Ευρώπη και την χώρα μας.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist