ΓΕΝ Κωνσταντίνος Φλώρος: Κάρπαθος, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ήρωα Σμηναγό (Ι) Κωνσταντίνο Ηλιάκη.

Written by on 25/05/2023

47 Views

Το όνομα του χαράχτηκε βαθιά και ανεξίτηλα στον γρανίτη της συλλογικής εθνικής μνήμης, και ο αθάνατος πιλότος μας κατέστη σύμβολο αυταπάρνησης και θυσίας στο βωμό του καθήκοντος για την υπεράσπιση της Ελλάδας.

Μαζί με τους άλλους πεσόντες αεροπόρους μας αποτελεί το Υψηλό ΠΡΟΤΥΠΟ που εμπνέει, πεισμώνει και ατσαλώνει τις καρδιές των Ιπταμένων μας και όλων όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Κώστας ζει για πάντα στις καρδιές των Ελλήνων, γι’ αυτό και δεν θα ξεχαστεί ποτέ από κανέναν! Έτσι συμβαίνει με τους Ήρωες στο διηνεκές! Δεν λησμονούνται και ζουν πάντα στη μνήμη μας!

Τέτοιους λεβέντες μαχητές έβγαζαν, βγάζουν και πάντοτε θα βγάζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!

Μαχητές ατρόμητους, υπερήφανους, ετοιμοπόλεμους, ανυποχώρητους και απολύτως αποφασισμένους και αφοσιωμένους να κρατήσουν απόρθητα και απαραβίαστα τα ιερά και τα όσια του Έθνους σε ξηρά, θάλασσα και αέρα από οποιονδήποτε επιχειρήσει να κινηθεί εναντίον της Ελλάδας, και αυτός είναι μόνο ένας.

Αυτήν την εντολή εφάρμοσε στο ακέραιο ο Κώστας Ηλιάκης, και αυτήν την εντολή εφαρμόζουν καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνοντας με σθένος, αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση, υπομονή, επιμονή, καρτερία, πίστη και υψηλό φρόνημα τον «αγώνα τον καλό» προκειμένου να διασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας.

Αείμνηστε Σμηναγέ Κώστα Ηλιάκη,
Αέναε Ίκαρε της Κρήτης,
Μαχητή των ελληνικών αιθέρων και Υπερασπιστή της Ελληνικής Γης,
Φύλακα και σηματοδότη των Πεπρωμένων του Έθνους,
Η Ελλάς πενθούσα και ταυτοχρόνως υπερήφανη σε ευγνωμονεί!

Σε ευγνωμονεί ως εκλεκτό και πανάξιο τέκνο της που την αγάπησε και που έδωσε γι’ αυτήν ότι πολυτιμότερο είχε, την ίδια τη ζωή του!

Σύμπασα η ελληνική κοινωνία υποκλίνεται με σεβασμό μπροστά στην υπέρτατη θυσία σου και αποτίει φόρο τιμής στην αλησμόνητη μνήμη σου!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ!
Η μνήμη και η σκέψη μας θα γυρίζει πάντοτε σε σένα!
Συλλυπητήρια στην οικογένεια σου που είναι σήμερα μαζί μας.

Αθάνατος!!!


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist