Αναστασία Τρυγούτη Η καλλιτέχνης και ιδιοκτήτρια της γκαλερί- εργαστήριο δερματοστιξίας “Anis Ink & Art” Αναστασία Τρυγούτη, μας μιλάει για τον χώρο που δημιούργησε στην Κάρπαθο, για την δουλειά της και τα σχέδιά της για το μέλλον..

Written by on 04/09/2023

174 Views

Αναστασία Τρυγούτη

Η καλλιτέχνης και ιδιοκτήτρια της γκαλερί- εργαστήριο δερματοστιξίας “Anis Ink & Art” Αναστασία Τρυγούτη, μας μιλάει για τον χώρο που δημιούργησε στην Κάρπαθο, για την δουλειά της και τα σχέδιά της για το μέλλον.

-Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τέχνη;

Μιλήστε μας για τις σπουδές σας και την διαδρομή σας.

Από μικρή είχα αδυναμία στην τέχνη της ζωγραφικής, από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα κρατούσα ένα μολύβι και ένα μπλοκ ζωγραφικής! Όταν έμαθα για την σχολή καλών τεχνών ονειρευόμουν να σπουδάσω εκεί.

Κατέκτησα το πρώτο μου όνειρο όταν αποφοίτησα από την σχολή καλών τεχνών της Φλώρινας (2009-2015).

Συμμετείχα σε εικαστικές εκθέσεις και δραστηριότητες της σχολής μου, όπως και συνεργάστηκα με διάφορες γκαλερί όπου έκθεσα τα έργα μου μετά την αποφοίτησή μου. Στα 21 μου αποφάσισα να ασχοληθώ με την τέχνη της δερματοστιξίας (tattoo art).

– Πως βρεθήκατε στην Κάρπαθο;

Στην Κάρπαθο βρέθηκα τυχαία. Ήρθα για μια εβδομάδα, μου άρεσε πολύ ο τόπος και η ομορφιά του. Εμπνεύστηκα από το νησί και έτσι την τέταρτη μέρα της διαμονής μου αποφάσισα να φτιάξω εδώ την βάση μου!

-Μιλήστε μας για τον χώρο που δημιουργήσατε.

Η αρχική μου σκέψη ήταν ότι πάντα ήθελα να συνδυάσω την τέχνη της ζωγραφικής με την τέχνη της δερματοστιξίας (tattoo). Έτσι δημιούργησα έναν εναλλακτικό χώρο γκαλερί- εργαστήριο δερματοστιξίας, όπου συνδυάζονται τα ζωγραφικά μου έργα με τα τατουάζ μου.

-Τι προσφέρετε σε αυτόν το χώρο;

Σε αυτόν το χώρο προσφέρω υπηρεσίες δερματοστιξίας και διάτρησης, εκθέτω τα έργα που δημιουργώ κάθε χρόνο και κάποιες φορές κάνω art workshops! Επίσης έχω τα δικά μου σχέδια σε μπλουζάκια limited edition όπως και tote bags που τυπώνω μόνη μου από τα χαρακτικά  μου έργα!

-Πως συνδυάζετε η καλλιτεχνική σας ιδιότητα με αυτή του tattoo artist;

Ένα ακόμα από τα όνειρά μου ήταν η τέχνη μου να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, όπως και εγώ!

Μου αρέσει να δημιουργώ μοναδικά tattoo designs για τους πελάτες μου και να συνδυάζω τα ζωγραφικά μου έργα με τα τατουάζ που κάνω. Κάθε χρόνο, κατά βάση τον χειμώνα, ταξιδεύω και συμμετάσχω σε διάφορα Tattoo Conventions σε όλο τον κόσμο και εργάζομαι σε άλλα tattoo studios ως guest artist (όπως Νέα Υόρκη, Ισραήλ, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία κ.λπ.)

-Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Να συνεχίσω να ταξιδεύω με την τέχνη μου, και να δημιουργώ μοναδικά έργα και τατουάζ σε όλο τον κόσμο!


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist