Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του αυτή την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 στο πλοίο Blue Star Διαγόρας, Πύλη Ε1 στο Λιμάνι του Πειραιά.

Written by on 12/01/2024

47 Views

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του αυτή την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 στο πλοίο Blue Star Διαγόρας, Πύλη Ε1 στο Λιμάνι του Πειραιά, θα τιμήσει δύο διακεκριμένους -ο καθένας στον τομέα του- συμπατριώτες Καρπάθιους, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους στην Ελλάδα και τους απανταχού Έλληνες.

  • Τον διεθνώς αναγνωρισμένο Εμμανουήλ Πικουλή από το Όθος, Καθηγητή Χειρουργικής, Κοσμήτορα Σχολής Επιστημών Υγείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθυντή Γ’ Παν/κής Χειρουργικής Κλινικής, ΠΓΝ «Αττικόν», ο οποίος έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στον τομέα της ιατρικής εκπαίδευσης αλλά και σε θέματα ιατρικής των καταστροφών και διαχείρισης κρίσεων υγείας, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και πρακτικό επίπεδο.
  • Τον σπουδαίο σκηνογράφο και ενδυματολόγο Αντώνη Χαλκιά από την Όλυμπο, βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ο οποίος μας κάνει υπερήφανους με τα επιτεύγματά του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, σκηνογραφώντας αριστουργήματα, διδάσκοντας σκηνογραφία και υπηρετώντας πιστά και με επιτυχία την τέχνη του από διάφορα πόστα, με ένα εξ’ αυτών ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων θεωρεί υποχρέωσή του να τιμήσει τα δύο αυτά εξέχοντα μέλη της καρπαθιακής παροικίας, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ευρύτερη προβολή της ιδιαιτέρας μας πατρίδας.

Σας περιμένουμε όλους στην όμορφη παραδοσιακή γιορτή που ετοιμάζουμε για τους συμπατριώτες μας από την Κάρπαθο και ευρύτερα τα Δωδεκάνησα αλλά και για τους φίλους των νησιών μας!

Την εκδήλωσή μας, η οποία θα ξεκινήσει στις 11 ακριβώς, θα ομορφύνει με τις μελωδίες της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά ενώ τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας έχει αναλάβει η νεολαία μας από τον Όμιλο Καρπαθίων Νέων!

Σημείωση: Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας, καθώς η χωροταξική διαρρύθμιση του σαλονιού του πλοίου δεν επιτρέπει την κράτηση θέσεων και τραπεζιών ούτε τη διαμόρφωσή τους για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.

Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist