Διαμαρτυρία από την Αδελφότητα Ολυμπιτών Ρόδου Βρικούς σχετικά με την δρομολόγηση τού πλοίου Πρέβελης.

Written by on 11/05/2024

66 Views

Με την παρούσα εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία και δυσαρέσκεια σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής / Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) να δρομολογήσει το πλοίο “ΠΡΕΒΕΛΗΣ”

Στην επιδοτούμενη γραμμή από τον Πειραιά προς την Κάρπαθο, αντί του πλοίου “BLUE STAR CHIOS”.
Κατανοούμε ότι οι περιστάσεις μπορεί να απαιτούν προσωρινές λύσεις, ωστόσο, η επιλογή ενός πλοίου όπως το “ΠΡΕΒΕΛΗΣ”, το οποίο είναι γνωστό για την αργή του ταχύτητα και τις μη ικανοποιητικές συνθήκες στους χώρους του, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας.
Είναι προφανές ότι η δρομολόγηση ενός τέτοιου πλοίου αγνοεί τις βασικές ανάγκες και ανησυχίες μας και η επιλογή ενός πλοίου με το αμφιλεγόμενο ιστορικό του “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” αντί του σύγχρονου “BLUE STAR CHIOS” αντιβαίνει στην προσπάθεια να αναδείξουμε την Κάρπαθο ως τουριστικό προορισμό υψηλής ποιότητας και υποβαθμίζει την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με τον Πειραιά και τ’ άλλα νησιά. Καθώς η Κάρπαθος κατακτά όλο και περισσότερη δημοτικότητα στο εξωτερικό, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών ακτοπλοΐας.
Σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να λάβετε υπόψη τις ανησυχίες και τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της Καρπάθου, επαναφέροντας την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη μας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.
Για τούτο καλούμε και τους τοπικούς Βουλευτές να πάρουν θέση και να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο για την προστασία των συμφερόντων της Καρπάθου.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist