Αριστείδης Μιαούλης: Είναι κρίμα και άδικο να υπάρχει αυτή η απομόνωση. Η πολύωρη ταλαιπωρία μου ας γίνει αφορμή για λύση του ζητήματος χωρίς δικαιολογίες γιατί οι ιθύνοντες είχαν πολλά χρόνια στη διάθεσή τους να βρουν λύση.

Written by on 07/07/2024

448 Views


΄Οσες φορές έρχομαι στην ΄Ολυμπο μέσω Διαφανιού, έχω δικό μου μέσον μεταφοράς. Αυτή τη φορά το πέρασμά μου , με αφετηρία από την Κάσο για το τελευταίο Συμπόσιο της Στέγης Γραμμάτων και τεχνών Δωδεκανήσου δεν ευνόησε να το έχω ελπίζοντας πως θα εξυπηρετηθώ από το Διαφάνι μέσω δρομολογίου λεωφορείου που εκτελεί εσωτερική γραμμή. ΄Οντως την 3 Ιουλίου εξυπηρετήθηκα και έκλεισα κάποια ραντεβού για ορισμένες συνεντεύξεις την μεθεπομένη  Παρασκευή το πρωί. ΄Όπως σου είχα πεί ήθελα να καταγράψω μερικά θέματα με σκοπό να δημοσιευθούν σε αφιέρωμα στην ΕΡΤΝΕWS. Προς απογοήτευση τόσον δική μου όσο και επικεπτών που δεν διαθέτουμε μέσον για τις μετακινήσεις μας δεν βρήκαμε τρόπο να ανέβουμε στην Όλυμπο. Το «θαύμα» κράτησε μία μέρα μόνο την Τετάρτη με το δρομολόγιο που συνδέει Πηγάδια Διαφάνι μέσω Ολύμπου. Όντως το χρησιμοποίησα για να κλείσω τις συναντήσεις μου χωρίς να γνωρίζω ότι από κει και πέρα δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας. Μάρτυρες μου οι Διαφανιώτες και οι οδηγοί πούλμαν που μεταφέρουν τους τουρίστες που έρχονται με τα ημερόπλοια, στην αγωνία μου να βρω τρόπο να μετακινηθώ.
Οι δεύτεροι, δεν μπορούσαν να με εξυπηρετήσουν, και λογικά, διότι έχουν συγκεκριμένο ρόλο και σκοπό. Και έτσι, από τις 10 το πρώι ως τη μια και μισή το μεσημέρι αναζητούσα τρόπο μετακίνησης αφού ούτε ταξί δεν υπήρχε στο Διαφάνι. Φίλος οδηγός έτυχε να ανεβαίνει και με εξυπηρέτησε, αλλά ήταν πολύ αργά.Οι υπόλοιποι αναζητούντες μέσον παραιτήθηκαν της προσπάθειας.
Δηλαδή, μετά από τόσους αιώνες η Όλυμπος έσπασε την συγκοινωνιακή απομόνωσης με την Κάτω Κάρπαθο και κατέστη αδύνατη η συγκοινωνία με το Διαφάνι το καλοκαίρι. Η λογική επιτάσσει ένα η δύο δρομολόγια την ημέρα με λεωφορείο απο Διαφάνι προς Όλυμπο. Θα δικαιολογήσει κάποιος την έλλειψη επιβατών. Ναι, αλλά αν το ξέρουν όσοι θέλουν να μείνουν στο Διαφάνι θα το αξιοποιήσουν. Αυτά τα δύο η τρία δρομολόγια καθημερινά θα βοηθούσαν την κίνηση και των δύο χωριών ακόμα και για έναν βραδινό  περίπατο στο Διαφάνι ή στην ΄Ολυμπο.

Διαφορετικά θα πρέπει ένας μη οργανωμένος επισκέπτης να ενοικιάσει αυτοκίνητο από τα Πηγάδια, να έρθει στο Διαφάνι, να το χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του στην Όλυμπο και μετά να το επιστρέψει πάλι από εκεί που το ενοικίασε.
Σε τέτοιες περιπτώσεις τα θερινά δρομολόγια, όπως τα μαθητικά , πρέπει, αν δεν συμβαίνει, να επιχορηγούνται, έχουν δεν έχουν επιβάτες τα δρομολόγια. Είναι κρίμα και άδικο να υπάρχει αυτή η απομόνωση. Η πολύωρη ταλαιπωρία μου ας γίνει αφορμή για λύση του ζητήματος χωρίς δικαιολογίες γιατί οι ιθύνοντες είχαν πολλά χρόνια στη διάθεσή τους να βρουν λύση.Απ΄ότι κατάλαβα, μετά από τόσα χρόνια απομόνωσης, η ΄Ολυμπος συνδέθει συγκοινωνιακά και ήρθε πιο κοντά με τα Κάτω Χωριά και απομακρύνθηκε από το Διαφάνι που είναι δίπλα της.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist