Το ΚΕΚ Γεννηματάς και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζουν τον Πολιτισμό και την Τέχνη

Written by on 01/03/2021

70 Views

Το ΚΕΚ Γεννηματάς και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζουν τον Πολιτισμό και την Τέχνη

 

 

Τα ΚΕΚ Γεώργιος Γεννηματάς έχοντας ως θεμελιώδη τακτική την εξωστρέφεια και βασική επιλογή τις συνέργειες πραγματοποιεί με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου δύο κύκλους σεμιναρίων αφιερωμένους στην τέχνη.

 

Ακολουθώντας της εξελίξεις και με βάση τις νέες επιταγές επιμόρφωσης λόγω της πανδημίας του Covid 19, οι εκπαιδεύσεις αυτές θα υλοποιηθούν εξ αποστάσεως διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης του ΚΕΚ για την απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων και εκπαιδευτών.

 

Σεμινάριο “Η Νεοελληνική Τέχνη στον 20ο αιώνα”.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι ο επιμορφούμενος να γνωρίσει τη μεγάλη ελληνική κληρονομιά στη ζωγραφική, τη χαρακτική και τη γλυπτική. Το μεγαλύτερο μέρος της παρουσίασης θα βασίζεται σε έργα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, που διαθέτει μία εξαιρετικά μεγάλη και αντιπροσωπευτική συλλογή από έργα νεοελληνικής τέχνης.

Εισηγήτρια: Βίβιαν Μεσσήνη.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από το ΚΕΚ Γεννηματάς, από τις 18 Μαρτίου 2021 έως 22 Απριλίου 2021 κάθε Τρίτη και Πέμπτη 18:30 -21:00

 

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του έργου ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ  www.katartisi-pnai.gr που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Σεμινάριο “Η τέχνη του ψηφιδωτού”

Το ψηφιδωτό αποτελεί τεχνογνωσία που κατείχαν οι τεχνίτες στα εργαστήρια του τόπου μας, από τα πολύ παλιά χρόνια και συνεχίζει να είναι παρούσα. Το σεμινάριο αφορά τη μελέτη και εισαγωγή στη γνώση και εφαρμογή της τέχνης του ψηφιδωτού. Θα περιλαμβάνει αναφορά στα ψηφιδωτά του τόπου μας που βρίσκονται στα μνημεία του, και θα προτρέπει στη δημιουργία νέων έργων, συνδράμοντας στη συνέχεια και εξέλιξη της τέχνης του ψηφιδωτού.

Εισηγήτρια: Σταματίνα Στεργενάκη

Το σεμινάριο πραγματοποιείται από το ΚΕΚ Γεννηματάς, από 1 Μαρτίου 2021 έως 5 Απριλίου 2021, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, από τις 09:00 μέχρι τις 11:30. Οι αιτήσεις γι αυτό το σεμινάριο ολοκληρώθηκαν.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist