Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης εκπρόσωπος της Βουλής στην 73η Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Written by on 06/03/2021

36 Views

Βασίλης Α. Υψηλάντης: “Δίνουμε λύση στο πρόβλημα των εμβολιασμών που δημιουργήθηκε στην Κάλυμνο”

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Ελλήνων στην κατάθεση στεφάνου που θα γίνει στη Ρόδο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την ευκαιρία της 73ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον Εθνικό κορμό.
Ο κ. Υψηλάντης για την Επέτειο απηύθυνε μήνυμα στους απανταχού Δωδεκανησίους τονίζοντας το ιστορικό καθήκον τιμής στους προγόνους μας για τους αγώνες τους για να μπορέσουν τα Δωδεκάνησα να διατηρήσουν την ελληνικότητα τους και να ενταχθούν στον Εθνικό κορμό αλλά και την υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την περαιτέρω ανάπτυξη και προκοπή τους.
Το μήνυμα που απεστάλη στην Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής είναι το ακόλουθο:
«Αγαπητές και Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Γιορτάζουμε φέτος την 73η Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον Εθνικό Κορμό, ενώ βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του τέλους μιας τρομακτικής πανδημίας που συγκλονίζει την ανθρωπότητα.
Τα νησιά μας, χάρη στους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, μετά από 500 χρόνια σκλαβιάς απέκτησαν την ελευθερία τους. Μια ιστορική διαδρομή αιώνων κατά την οποία δεν χάσαμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, την ελληνικότητά μας. Και έναν σχεδόν αιώνα μετά τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους, με την επίσημη τελετή της Ενσωμάτωσης στις 7.3.1948, ουσιαστικά συντελείται και η τελευταία επέκταση του Ελληνικού Κράτους.
Από τότε μέχρι σήμερα, όλοι οι Δωδεκανήσιοι, με πρωτεργάτες τους συμπατριώτες μας της Διασποράς δίνουν τον αγώνα της ανάπτυξης και της προκοπής των νησιών μας.
Σήμερα τιμάμε τους προ

γόνους μας και τους αγώνες τους για την ελευθερία μας! Και δίνουμε υπόσχεση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ευημερία και το καλό των νησιών μας και της πατρίδας μας που φέτος γιορτάζει και τα 200 χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας.
Εύχομαι από καρδιάς, σύντομα να ξεπεράσουμε τη δυσκολία της πανδημίας και να ανταμώσουμε και πάλι στα όμορφα Δωδεκάνησα! Χρόνια Πολλά!».


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist