Μήνυμα Τσαμπιά Μικα Ιατρίδη Βουλευτής Δωδεκανήσου Νέα Δημοκρατία για την επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα

Written by on 07/03/2021

35 Views

Η επέτειος της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα είναι μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για όλους μας.
Η 7η Μαρτίου 1948 είναι η ημέρα που συνδέθηκε η μνήμη μας και η ελπίδα μας, με τον ομφάλιο λώρο της συνείδησης και της ρίζας μας.
Ώριμοι συνοδοιπόροι πια, συνεχίζουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη της νησιωτικότητας και της συνοχής. Φυλάττουμε τις Θερμοπύλες της πατρίδας μας της Ελλάδας και της μεγάλης Οικογένειάς μας, της Ευρώπης.
Πιστοί θεματοφύλακες των αξιών του Διαγόρα, των διδαχών του Κλεόβουλου του Λίνδιου, της τόλμης της Καλλιπάτειρας και της κληρονομιάς του Ιπποκράτη.
Μιας ιστορίας που χάνεται στο πέρασμα των αιώνων και αφήνει ξεχωριστό αποτύπωμα στην πορεία του ελληνισμού.
Όλη μας η ύπαρξη είναι συνδεδεμένη με τη θάλασσα, με το Αρχιπέλαγος της ζωής και της ελευθερίας, το υδάτινο σύνορο πολιτισμών και θρησκειών, το αναπόσπαστο συστατικό της εθνικής μας υπόστασης, το Αιγαίο.
Εμείς οι Δωδεκανήσιοι είμαστε περήφανος λαός. Δώσαμε μάχες και αγώνες τιμής, διασώσαμε την κληρονομιά μας και στεκόμαστε απέναντι στην Ιστορία νικητές.
Και είμαστε εδώ, και σήμερα, ως άγρυπνοι φρουροί του Αιγαίου να αναμετρηθούμε με το εθνικό μας καθήκον, όπως οι πρόγονοί μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, με βαθιά πίστη και σεβασμό στα ιδανικά της ελευθερίας.
Χρόνια πολλά!

Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist