«Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για να παραταθεί η απαλλαγή ενοικίου και τον Απρίλιο και τον Μάιο για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές»

Written by on 10/03/2021

31 Views

 

Μια νέα πρόταση κατέθεσε ο Μάνος Κόνσολας προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να παραταθεί η απαλλαγή από την καταβολή του ενοικίου και για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή από τον Ιανουάριο και τον Νοέμβριο.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις εστίασης, όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, επιχειρήσεις στον κλάδο του πολιτισμού  και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Αντίστοιχη πρόβλεψη θα πρέπει να υπάρξει και για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα σε αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίοι αποζημιώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό με το 80% του μηνιαίου μισθώματος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας: «Με δεδομένη την εξέλιξη της πανδημίας που καθιστά αβέβαιο το χρόνο επανεκκίνησης της αγοράς, αλλά και τη δυσκολία που θα έχει το εγχείρημα αυτό για τις επιχειρήσεις, η Πολιτεία οφείλει να εξετάσει την επέκταση του μέτρου απαλλαγής από το 100% του ενοικίου για αυτές τις επιχειρήσεις και για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Ακόμα και αν υπάρξει απόφαση για επανεκκίνηση μέσα στον Απρίλιο, θα αποτελεί ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης για να διευκολυνθούν και να στηριχθούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις στην προσπάθεια επανεκκίνησης της δραστηριότητάς τους».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist