«Ν. Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση επιχειρεί να ξεφύγει από τις ευθύνες της με προπαγάνδα, αλαζονεία και στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Written by on 12/03/2021

22 Views

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ήταν σήμερα καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολίασε τις ευθύνες της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για την πρωτοφανή αστυνομική βία και καταστολή εις βάρος των πολιτών, ενώ στηλίτευσε την τακτική της ΝΔ να ρίχνει τις ευθύνες της στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

 Τους χιλιάδες πολίτες δεν τους κατεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους, αλλά οι επικίνδυνες πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης

«Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα στα όσα πραγματικά συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία, εφαρμόζοντας μια τακτική έντασης. Τον κόσμο τον κατεβάζει στους δρόμους η ίδια η Κυβέρνηση, με τις πολιτικές της επιλογές».
«Οι άνθρωποι της εστίασης, του εμπορίου, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι ακαδημαϊκοί, οι δάσκαλοι, αντιδρούν ενάντια στην Κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 102 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Έναν ολόκληρο χρόνο που η κοινωνία κάνει υπομονή, η Κυβέρνηση δεν έκανε το ελάχιστο για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Αντί λοιπόν να μας κατηγορούν για ανευθυνότητα και πολιτική ανωριμότητα, ας ρίξουν μια ματιά στον καθρέφτη και άλλη μια ματιά στην δραματική κατάσταση της κοινωνίας».
«Στους δρόμους της Νέας Σμύρνης κατέβηκαν χιλιάδες συμπολίτες μας -νοικοκυραίοι, εργαζόμενοι, μαγαζάτορες- οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Κι άλλοι τόσοι από τα μπαλκόνια τους, χειροκροτούσαν. Αν πιστεύει η ΝΔ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που παρακινεί όλο αυτό τον κόσμο, κατεβάζοντας τον κάθε μέρα στους δρόμους, τότε απλά έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία και πρέπει να φύγει από την Κυβέρνηση».
 Η Αστυνομία στις μέρες της ΝΔ λειτουργεί επιχειρησιακά ή τρομοκρατεί πολίτες;

«Όπως αποκάλυψε η ίδια η εκπρόσωπος τύπου της Κυβέρνησης και σύμφωνα με όσα έγραψε η «Καθημερινή», η Κυβέρνηση γνώριζε για τη συνάντηση που έδωσαν οι ομάδες των χούλιγκανς στη Νέα Σμύρνη την Δευτέρα, με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων, σε μια ειρηνική διαδήλωση. Γιατί άραγε δεν υπήρξε επιχειρησιακό σχέδιο της Κυβέρνησης και της Αστυνομίας για να αποφευχθούν τα επεισόδια των οπαδών, παρά μόνο αρκέστηκαν να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για όσα έγιναν; Και τι απαντούν στα βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνοντας αστυνομικούς να τρομοκρατούν πολίτες; Ή αστυνομικό να ρίχνει μολότοφ; Μήπως τελικά, όλο αυτό είναι μια στημένη προβοκάτσια;».
 Εσκεμμένη η παραποίηση της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα

«Η παρερμήνευση της, προ μηνός, δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα την οποία ανέσυρε τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έγινε με σαφή διάθεση να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να καλύψει τις ευθύνες της Κυβέρνησης. Είναι συκοφάντηση να επιρρίπτονται ευθύνες για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».
«Για να είμαστε ξεκάθαροι και ακριβείς, σε ερώτηση που τέθηκε στον κ. Τσίπρα στη διάρκεια συνέντευξης, ο ίδιος είχε πει ότι δέχεται το ρίσκο της επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις διαδηλώσεις. Ποτέ δεν είπε «αναλαμβάνω το ρίσκο» όπως του αποδόθηκε εσκεμμένα και αυτό υπάρχει στο σχετικό βίντεο».


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist