Παύση λειτουργίας κομβικών υπηρεσιών και μη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Η.Ν. Κάσου

Written by on 12/03/2021

21 Views

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Εμμ. Ερωτόκριτος, απέστειλε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, επιστολή διαμαρτυρίας στους:Υπουργο Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη,Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Υφυπουργό Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων Παναγιώτη Τσακλόγλου, Εθνική Επιτροπή Τηλεπ.& Ταχυδρομείων, Κεντρική Διοίκηση ΕΛ.ΤΑ και Βουλευτές Δωδ/σου (κοινοποίηση),αναφορικά με την ουσιαστική κατάργηση του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ της Κάσου σε Ταχυδρομικό πρακτορείο Γ 1 τάξης αλλά και άλλων κοινωφελών υπηρεσιών στο νησί. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να μετατρέψει την υπάρχουσαυπηρεσία των ελληνικών ταχυδρομείων του καταστήματος της Κάσου σε υπηρεσία περιφερειακού ταχυδρομικού πρακτορείου Γ1 τάξης μετατρέποντας το στην ουσία σε ιδιωτική εταιρεία courier. Ήδη έχει αναρτηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ιδιώτες αναδόχους. Στο κατάστημα των ΕΛΤΑ Κάσου μέχρι σήμερα εκτός από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες γίνεται και η διανομή των συντάξεων γήρατος ΕΦΚΑ αλλά και η εξόφληση των λογαριασμών εταιρειών κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεπικοινωνιών , ύδρευσης κ.α) .

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός αυτό η πρόθεση της διοίκησης να μετατρέψει την υπηρεσία των ΕΛΤΑ σε πρακτορείο με ιδιώτη ανάδοχο μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερη ανησυχία για το αν τελικάη εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού θα γίνεται απρόσκοπτα . Πρωτίστως μας ανησυχεί η εξυπηρέτηση των συνταξιούχων του νησιού και όχι που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται από τα ΕΛΤΑ Κάσου . Μια επιπλέον συνέπεια αυτού θα είναι η μη εξυπηρέτηση συναλλαγών της Eurobank, υπηρεσία η οποία μέχρι σήμερα διεκπεραιώνεται από την μοναδική υπάλληλο των ΕΛΤΑ και θα πάψει να υπάρχει .

Για τους λόγους αυτούς ως Δημοτική Αρχή είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε εντονότατη διαμαρτία καθώς βλέπουμε να αποδομούνται – καταργούνται κομβικής σημασίας υπηρεσίες που δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Νησιού.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist