Χρήσιμες πληροφορίες από τον Δήμο Χάλκης μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού των κατοίκων της Χάλκης.

Written by on 17/03/2021

62 Views

Καθώς ολοκληρώθηκε ο καθολικός εμβολιασμός στο νησί μας με πλήρη επιτυχία, οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα της ατομικής προστασίας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Συνεχίζουμε να φροντίζουμε την υγιεινή των χεριών μας, να φοράμε μάσκα και να κρατάμε τις αποστάσεις.
Κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό και ο ιός θα εξακολουθεί να κυκλοφορεί στην κοινότητα μέχρι να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Όσο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού εμβολιαστεί, τόσο συντομότερα θα περιοριστεί η κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναφέρουμε ότι χρειάζονται αρκετές ημέρες μετά τη χορήγηση και της δεύτερης δόσης του εμβολίου για να αναπτύξει το σώμα μας ανοσία στον ιό. Μερικοί άνθρωποι μπορεί παρά τον εμβολιασμό τους να ασθενήσουν από COVID-19, η νόσος τους όμως αναμένεται να είναι αρκετά πιο ήπια.

Κατά συνέπεια θεωρείται απαραίτητο ακόμα και όσοι εμβολιάστηκαν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της διασποράς στο ελάχιστο, τόσο του κορωνοϊού, όσο και των μεταλλαγμένων στελεχών του.
Δηλαδή τήρηση αποστάσεων, πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας και περιορισμό κοινωνικών επαφών έως ότου η πανδημία τεθεί μια για πάντα υπό έλεγχο.

Μένουμε ασφαλείς για να είμαστε όλοι μαζί.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist