ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Written by on 18/03/2021

8 Views

Με αφορμή τις δημόσιες ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο αντιπαραθέσεις που έλαβαν χώρα προσφάτως σε Μέσα Ενημέρωσης στη Ρόδο, σε σχέση με το κτηματολόγιο της περιοχής, ο τ. Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι λυπηρό, ένα τεράστιο πρόβλημα που αφορά την αγορά της Ρόδου και των γύρω νησιών, καθώς και χιλιάδες πολίτες, να υποβαθμίζεται σε επίπεδο προσωπικών αντιπαραθέσεων, αποπροσανατολίζοντας έτσι τον κόσμο από την ουσία του θέματος.
Το πρόβλημα κύριοι, όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι η πρωτάκουστη εμπειρία που ζούμε και που δεν έχει προηγούμενο σε ολόκληρη την χώρα και την Ευρώπη, να έχουν παγώσει σοβαρές συναλλαγές που αφορούν τόσο ατομικές πράξεις μεταξύ ιδιωτών για ακίνητα, όσο και σημαντικότατες επενδύσεις που δεν μπορούν να προχωρήσουν. Ποιος αγοράζει ένα ακίνητο, αν δεν ελέγξει τους τίτλους του; Ποιος κάνει συμβόλαιο και πώς μεταγράφεται; Πλήρης αβεβαιότητα.
Μπροστά σε αυτό το τεράστιο θέμα, όπου θα έπρεπε όλοι οι τοπικοί παράγοντες να ενώσουν με σύμπνοια τις δυνάμεις τους και να ανεύρουν κοινή λύση, πιέζοντας παράλληλα την κεντρική εξουσία όπου απαιτείται, έχουμε την τραγελαφική εικόνα, να γίνεται σύσκεψη για το θέμα και να μην καλείται το ΤΕΕ Δωδεκανήσου που είναι το κατ’ εξοχήν αρμόδιο όργανο επειδή όπως πληροφορούμαι κάποιος Βουλευτής της Ν.Δ. δεν ήθελε την παρουσία του, ενώ παραλλήλως βλέπουμε να μην δέχεται σε προσωπική συνάντηση και να κλείνει μάλιστα όπως πληροφορούμε την πόρτα, ο Δήμαρχος Ρόδου στον Πρόεδρο του πρώτου επιστημονικού συλλόγου που έχει και την καθ’ ύλη πρωτεύουσα άποψη, για το κτηματολόγιο. Ακόμη πιο τραγικό, να διαβάζουμε δημόσιες «κατηγορίες» όπου ο νέος στην ηλικία αντιδήμαρχος «δεν ανευρέθη στα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου» και περαιτέρω αναρωτιέται ο κατήγορός του για το πώς συγκέντρωσε ως υποψήφιος έναν μεγάλο αριθμό ψήφων ενώ ήταν άγνωστο το έργο του, αφήνοντας περίεργα υπονοούμενα για την εκλογή του και τέλος ο αμυνόμενος αντιδήμαρχος να μέμφεται τον κατήγορό του επειδή έχει μεγάλη ηλικία.
Ακούστε κύριοι, είναι καθήκον σας, επιβεβλημένο καθήκον μάλιστα, να βάλετε τα σπαθιά στις θήκες τους για το καλό του τόπου. Η αγορά των ακινήτων και κατ’ επέκταση η αγορά των επενδύσεων, έχει ΝΕΚΡΩΘΕΙ. Αυτό, βλάπτει τους πάντες και κυρίως τη Ρόδο και τα γύρω νησιά.
Κύριε Περιφερειάρχα, όταν συγκαλείτε σύσκεψη για το κτηματολόγιο το πρόβλημα του οποίου σχετίζεται με την επικινδυνότητα του κτηρίου που στεγάζεται, οφείλετε να προσκαλείτε και το κατ’ εξοχήν αρμόδιο για τεχνικά θέματα ΤΕΕ, όσο και αν ο Πρόεδρός του δεν είναι συμπαθής σε φίλα διακείμενο σε εσάς Βουλευτή, ή όσο και αν, η εικαζόμενη από εσάς άποψη του ΤΕΕ, δεν θα σας ικανοποιούσε.
Κύριε Δήμαρχε, οφείλετε να συνομιλείτε με τον Πρόεδρο του πρώτου επιστημονικού συλλόγου του Δήμου σας και όχι να του κλείνετε την πόρτα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου, ως όργανο, έχει άποψη που οφείλετε να ακούσετε ακόμα και όταν διαφωνείτε με αυτήν.
Αξιότιμε πρώην Πρόεδρε του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Σαρρή, ο κ. Καμπούρης έχει ολοκληρώσει την άσκησή του ως δικηγόρος και τελεί σε αναμονή της ορκωμοσίας του. Αφού ελέγξατε όπως γράφετε, για το αν είναι εγγεγραμμένος ως μέλος στον σύλλογο της Ρόδου, δεν μπορεί να μην πληροφορηθήκατε από τον έλεγχό σας ότι ο κ. Καμπούρης, θα ορκιστεί στο άμεσο μέλλον. Προς τι λοιπόν, η κατηγορία σας; Εδήλωσε ποτέ ο κ. Καμπούρης ότι έχει άδεια δικηγόρου; Παρέστη μήπως ως δικηγόρος σε δικαστήριο; Ακόμη χειρότερα όμως κ. Σαρρή, αναφέρεστε στον μεγάλο αριθμό ψήφων που έλαβε ο κ. Καμπούρης, αμφισβητώντας άμεσα την αξία του και θέτοντας ερωτήματα για το «πώς τα κατάφερε». Εκτιμώ ότι έχετε υπερβάλει κατά πολύ την κριτική σας. Ο Λαός εκλέγει τους τοπικούς του άρχοντες και σε αυτόν θα λογοδοτήσει ο κ. Καμπούρης. Αν έσφαλε, ή παρεσύρθη ο Λαός όπως εννοείτε, κατηγορείστε ευθέως τον Λαό και όχι αυτόν που κέρδισε την εμπιστοσύνη του. Σας απευθύνω αυτές τις παραινέσεις με όλο το σεβασμό στον θεσμό που θεωρώ πως επαξίως υπηρετήσατε
Τηλέμαχε, επειδή έχεις υπηρετήσει και στο δικό μου Δικηγορικό Γραφείο για μικρό διάστημα, μου επιτρέπεις υποθέτω τον ενικό και την προσωπική προσφώνηση: Αγαπητέ Τηλέμαχε λοιπόν, πρέπει κι εσύ να μάθεις ότι η μεγάλη ηλικία δεν είναι κριτήριο για να απαξιώσεις κάποιον. Γνωρίζω αρκετούς νέους με γερασμένα μυαλά, όπως και αρκετούς γέρους με νεανικά μυαλά γεμάτα ενθουσιασμό και φρεσκάδα. Τα κριτήριά σου θα πρέπει να εστιάζουν στα έργα, στις πράξεις. Εκεί κρίνεται ο καθένας. Και κάτι ακόμα, η χολή στην οποία αναφέρεσαι, δεν σου δίδει το δικαίωμα της προσωπικής αντιπαράθεσης. Χολή, θα δεχτείς ακόμη περισσότερη, όσο θα ασχολείσαι με τα κοινά. Αν εσύ παραμένεις έντιμος και ειλικρινής, όπως είσαι, καμμιά χολή δεν θα σε ακουμπάει. Και αυτά, σου τα λέει κάποιος, που πολιτικά δεν συμφωνεί μαζί σου. Δεν θα σε κρίνω ωστόσο ποτέ, μόνο από αυτό.
Κλείνοντας, «Κύριοι, Μαζευτείτε». Ο τόπος θέλει σύμπνοια. Τα προβλήματα τρέχουν. Τον Λαό των νησιών μας, δεν τον αφορούν οι προσωπικές σας αντιπαραθέσεις, εκείνο που τον αφορά εν προκειμένω, είναι το πότε θα λειτουργήσει κανονικά ξανά το κτηματολόγιο για να αναπνεύσει η αγορά που ψυχορραγεί.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist