« Ο ΚΟΠΑΠ τιμά την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Written by on 22/03/2021

60 Views

Με σεβασμό στην ιστορία της πατρίδας μας ο Καρπαθιακός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Παιδείας τιμά με διάφορες δράσεις τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμό 11/2021 πρόσφατη απόφασή του το Δ. Σ. του ΚΟΠΑΠ αποφάσισε:

 Εορταστική φωταγώγηση σε όλα τα χωριά και στα Πηγάδια και ρίψη πυροτεχνημάτων.
Την προηγούμενη ημέρα και ανήμερα της επετείου να γίνει φωτισμός κεντρικών κτιρίων και ρίψη πυροτεχνημάτων σε όλα τα χωριά. Σε ότι αφορά τα Πηγάδια να φωτιστεί το Δημαρχείο και το κτίριο του παλιού Δημαρχείου στο Κονάκι, καθώς και το Αμφιθέατρο.

 Ηχογράφηση πατριωτικών μηνυμάτων, σε συνεργασία με την δημοσιογράφο του Δήμου μας, Φωτεινή Χαλκιά – Καζαμία, με την επιμέλεια της οποίας, θα γίνει η παραγωγή ηχητικών μηνυμάτων που θα ακουστούν στον Ραδιοφωνικό Σταθμό, στο Διαδίκτυο ή με όποιο άλλο τρόπο είναι εφικτό.

 Διοργάνωση διαγωνισμού ζωγραφικής για τα δημοτικά σχολεία του νησιού. Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν τα έργα τους, όπως αυτά αντιλαμβάνονται τα γεγονότα της Επανάστασης.
Τα έργα να συγκεντρωθούν και θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή που θα συγκροτήσει ο ΚΟΠΑΠ. Τα βραβεία του διαγωνισμού , θα είναι δώρα τεχνολογίας για τα παιδιά: Το 1ο βραβείο ένας φορητός υπολογιστής. *Το 2ο και 3ο από ένα τάμπλετ.
Εφόσον, το επιτρέπουν οι περιορισμοί για τον covid-19, στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του ΚΟΠΑΠ, να οργανωθεί και έκθεση με τα έργα όλων των παιδιών.

 Εκτυπώσεις και Εκδόσεις θα ενταχθούν επίσης στις δράσεις για τα 200 χρόνια,

Όλο το έτος είναι αφιερωμένο στην Επέτειο των 200 χρόνων, οι δράσεις μας θα έχουν συνέχεια και χρονική διάρκεια έως το τέλος του 2021.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Κ.Ο.Π.Α.Π.
Η πρόεδρος
Ρηγοπούλα Καλή-Φιλιππούση


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist