«Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για να καλυφθεί η κενή θέση γραμματέως στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου»

Written by on 24/03/2021

59 Views

Την άμεση κάλυψη της κενής θέσης γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου ζήτησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Αναφέρει ότι στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου δημιουργήθηκαν δύο οργανικές θέσεις γραμματέα, εκ των οποίων, όμως, καλύφθηκε μόνο η μία.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η γραμματέας που κάλυψε τη θέση να έχει αυξημένο όγκο δουλειάς που πρέπει να διεκπεραιωθεί, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να κάνει χρήση της άδειας της γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε αναστολή λειτουργίας του ειρηνοδικείου.
Όπως επισημαίνει ο Μάνος Κόνσολας, η λύση δεν είναι η μετακίνηση μία φορά το μήνα υπαλλήλου από το Πρωτοδικείο Ρόδου, όπως γινόταν παλαιότερα, αλλά η άμεση πλήρωση της κενής οργανικής θέσης γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Κύριε Υπουργέ,

Το ειρηνοδικείο Καρπάθου, για χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω της υποστελέχωσής του.
Δεν είχε καλυφθεί η θέση της γραμματέως μετά την συνταξιοδότηση της μόνιμης υπαλλήλου.
Δημιουργήθηκαν τελικά δύο οργανικές θέσεις γραμματέα, εκ των οποίων όμως καλύφθηκε μόνο η μία.
Το αποτέλεσμα είναι η γραμματέας που κάλυψε τη θέση να έχει αυξημένο όγκο δουλειάς που πρέπει να διεκπεραιωθεί, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να κάνει χρήση της άδειας της γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε αναστολή λειτουργίας του ειρηνοδικείου.

 

Η λύση δεν είναι η μετακίνηση μία φορά το μήνα υπαλλήλου από το Πρωτοδικείο Ρόδου, όπως γινόταν παλαιότερα, αλλά η άμεση πλήρωση της κενής οργανικής θέσης γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου.
Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την άμεση κάλυψη της κενής οργανικής θέσης γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist