ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ : ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΕΣ «ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ»

Written by on 29/03/2021

61 Views

Σχολιάζοντας την ευρισκόμενη σε εξέλιξη προκήρυξη του Υπουργείου Πολιτισμού με βάση την οποία, αποκλείονται ουσιαστικώς από τη συμμετοχή εκατοντάδες αρχαιοφύλακες και νυχτοφύλακες σε ολόκληρη τη χώρα και 106 στη Δωδεκάνησο, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού Γ. Νικητιάδης δήλωσε τα εξής :
« Την ώρα που η κυβέρνηση επαίρεται για την αξιοκρατία και την επιλογή των άριστων στο δημόσιο τομέα, το Υπουργείο Πολιτισμού, θέτει εκτός διαδικασίας πρόσληψης με τη σχετική προκήρυξη για πρόσληψη αρχαιοφυλάκων εποχιακής απασχόλησης, εκατοντάδες άτομα που ήδη με την εμπειρία τους και τους τίτλους ΙΕΚ που κατέχουν, έχουν αποδείξει ότι αποτελούν ότι καλύτερο στον τομέα τους. Ειδικότερα η κυβέρνηση, προφανώς θέλοντας να αντικαταστήσει τους απασχολούμενους μέχρι σήμερα εποχιακούς για πολλά έτη, προκειμένου να ευνοηθούν δια του αποκλεισμού τους άλλα άτομα που ενδεχομένως θα θεωρήσουν ότι η Ν.Δ είναι αυτή που τους έδωσε την δυνατότητα απασχόλησης, με την σχετική προκήρυξη και την καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, αποκλείει όσους μέχρι σήμερα απασχολήθηκαν ως αρχαιοφύλακες, καθ΄ότι με την ημερομηνία αυτή εμπίπτουν στο κώλυμα της 8μηνης απασχόλησης.
Το ότι οι άνθρωποι αυτοί, γνωρίζουν λόγω εμπειρίας άριστα το αντικείμενο τους, το ότι έχουν αποφοιτήσει από ΙΕΚ για να έχουν και τα σχετικά θεωρητικά εφόδια, ουδόλως απασχόλησε την κυβέρνηση των αρίστων. Όσο και αν θέλει κάποιος να διατηρήσει την αντικειμενικότητα του, εύκολα έρχεται στον νού το παρελθόν των δεξιών κυβερνήσεων των προσλήψεων με τις γνωστές συνεντεύξεις για να βρουν εργασία «Τα δικά μας παιδιά».
Κυρία Μενδώνη, με την προκήρυξη σας, εν μέσω πανδημίας ζητάτε υποβολή των δικαιολογητικών εντός 10 ημερών, ενώ αν θέτατε ως όριο 25 ημέρες, θα δίδατε την δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό και των εκατοντάδων αρχαιοφυλάκων σε ολόκληρη τη χώρα. Τι εξυπηρετεί αυτή η μικρή προθεσμία ; Μπορεί και εσείς να παρασύρεστε από την αντίληψη των «δικών μας παιδιών ; ». Στο χέρι σας είναι να μας διαψεύσετε. Εσείς άλλωστε, ως αρχαιολόγος και επι έτη Γεν. Γραμματέας στο Υπουργείο Πολιτισμού, γνωρίζετε καλύτερα από οιονδήποτε την αξία ανθρώπων που εργάζονται χρόνια, έχουν πτυχίο ΙΕΚ από σχολή Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων και έχουν πιστοποιηθεί σε επίπεδο περίπου πανελληνίων εξετάσεων.
Δεν τους θέλετε αυτούς ; ».


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist