ΝΕΟ ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ & ΕΘΙΜΑ από τις εκδόσεις iWrite της Μαρίας- Κωνσταντίνας Ανδριανοπούλου, το γένος Μαλαγαρδή, από τις Πυλές Καρπάθου.

Written by on 30/03/2021

ΝΕΟ ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ & ΕΘΙΜΑ από τις εκδόσεις iWrite
της Μαρίας- Κωνσταντίνας Ανδριανοπούλου, το γένος Μαλαγαρδή, από τις Πυλές Καρπάθου.

213 σελίδες, 110 παραδοσιακές συνταγές, Ήθη & Έθιμα
Τοπικές πληροφορίες, Φωτογραφικό υλικό.

Σε μια ασταθή κοινωνία και ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ένα είναι αυτό που παραμένει σταθερό και ακλόνητο: η παράδοση. Αυτή είναι ο συνδετικός κρίκος του παρελθόντος με το παρόν και του παρόντος με το μέλλον, προσδιορίζοντας την ταυτότητα και τις ρίζες μας. Έτσι, λοιπόν, οφείλουμε να σεβόμαστε και να διαφυλάσσουμε τις παραδόσεις του τόπου μας για τις επόμενες γενιές.
Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια πολυετή προσπάθεια και έρευνα ούτως ώστε να συγκεντρωθούν και να καταγραφούν όλες οι συνταγές της Καρπάθου, συνταγές που με το πέρασμα των χρόνων λησμονήθηκαν και με αυτόν τον τρόπο θα τις επαναφέρουμε από τη λήθη στη θύμηση. Σκοπός του επίσης είναι να αποτελέσει ένα λαογραφικό κληροδότημα της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού τόσο για τους Καρπάθιους -αφού καλούμαστε να γίνουμε οι θεματοφύλακες της εθιμικής κουλτούρας του τόπου μας- όσο και για τους αναγνώστες που έρχονται σε μια πρώτη επαφή με το νησί μαθαίνοντας για τη γαστρονομία του και τα ήθη και έθιμά του.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist