ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ : ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Written by on 05/04/2021

25 Views

Μετά από τις πρόσφατες αντιφατικές και αναληθείς σε ορισμένες περιπτώσεις ανακοινώσεις για τον αριθμό κρουσμάτων στην Δωδεκάνησο, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού, π. βουλευτής Δωδεκανήσου και Γραμματέας του τομέα τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση.
« Στο τέλος θα μας τρελάνουν. Άλλα ακούμε από την κυβέρνηση, άλλα από τους τοπικούς άρχοντες των νησιών μας και στο τέλος δεν γνωρίζει κανένας, ούτε που βρισκόμαστε, ούτε που πάμε. Πόσα είναι τα κρούσματα, ποια είναι η πραγματική κατάσταση, τι μέτρα τελικώς λαμβάνονται , ποια νησιά είναι και αν θα έπρεπε να είναι στο κόκκινο ; Μύλος….
Μπαίνει με ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας η Αστυπάλαια στο κόκκινο, και εκδίδει την ίδια ημέρα ανακοίνωση ο Δήμαρχος του νησιού δηλώνοντας ότι στην Αστυπάλαια « εδώ και 5 ημέρες δεν έχουμε κανένα κρούσμα και μας κατέταξαν στο βαθύ κόκκινο….» Στη Χάλκη τα ίδια και χειρότερα. Χωρίς κανένα κρούσμα, την ώρα που το νησί διαφημίζεται ως covid free, οι κύριοι της πολιτικής προστασίας βάζουν τη Χάλκη στο βαθύ κόκκινο. Τι έγινε; Μπερδεύτηκε το νησί με την περιοχή Χάλκη στον Δήμο Κιλελερ της Λάρισας. Έτσι τουλάχιστον εξήγησαν οι αρμόδιοι στο Δήμαρχο κ.Φραγκάκη. Και γιατί δεν προέβησαν σε διορθωτική ανακοίνωση; Προφανώς για να μην εξευτελιστούν. Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος και όλοι οι Χαλκίτες αγωνίζονται να προβάλουν το νησί τους ως covid free νησί. Φθάνει δε στο σημείο ο Δήμαρχος της Χάλκης να αναρωτηθεί «μήπως στο τέλος θα μας μπερδέψουν και με την Χάλκη των Πριγκηπονήσων ; ». Ο φαύλος κύκλος δυστυχώς δεν έχει τελειωμό. Η Χάλκη άλλωστε όπως και η Σύμη και η Τήλος δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν εκ παραδρομής στο κόκκινο. Έγινε ξανά προσφάτως. Και το μπάχαλο βεβαίως δεν τελειώνει εδώ. Η Ρόδος, εκεί που είχε ελάχιστα κρούσματα, μπαίνει ξαφνικά στο κόκκινο. Η Λέρος το ίδιο. Η Κως, εκεί που εμφάνιζε ελάχιστα κρούσματα άρχισε ξαφνικά να παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση. Η Κάλυμνος, παραμένει απαραδέκτως για πολύ μεγάλο διάστημα στο κόκκινο. Υπήρχε άραγε κάποιο άμεσο σχέδιο, να τεθεί σε ενέργεια ώστε να μειωθούν τα κρούσματα και να φύγει το νησί της Καλύμνου από το κόκκινο ;
Το δυστύχημα είναι ότι με αυτή την ζοφερή εικόνα, δεν υπάρχει από ΠΟΥΘΕΝΑ ούτε υπεύθυνη ενημέρωση, ούτε υπεύθυνη αντιμετώπιση. Γίνεται πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να εφαρμοστούν μέτρα με tests στις εισόδους των νησιών και δέχεται από κάποιον αντιπεριφερειάρχη του κ. Χατζημάρκου επίθεση ο σύμβουλος που έκανε την πρόταση. Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι κάτι δεν πάει καλά. Τις ευθύνες θα πρέπει να αναλάβουν όλοι οι κυβερνώντες σε κάθε βαθμίδα διοίκησης. Τα νησιά μας, αγνοούνται. Δυστυχώς πολλοί καρεκλοκένταυροι των Αθηνών ούτε καν γνωρίζουν που βρίσκονται. Δεν εξηγείται διαφορετικά η συνεχής σύγχυση τους με άλλες περιοχές, όπως και δεν εξηγείται η έλλειψη πρωτοβουλιών από τους τοπικούς άρχοντες. Επιτέλους οργανωθείτε, διότι στο τέλος θα την πληρώσουμε όλοι και κυρίως τα νησιά μας, και ο τουρισμός μας. »


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist