Ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη για παραχώρηση συγκεκριμένου χώρου στο ιστορικό κέντρο της Κω από το Υπουργείο Πολιτισμού, για τη δημιουργία χώρου αναψυχής για τους κατοίκους του νησιού.

Written by on 06/04/2021

Βασίλης Α. Υψηλάντης: “Δίνουμε λύση στο πρόβλημα των εμβολιασμών που δημιουργήθηκε στην Κάλυμνο”

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης με ερώτηση του προς την Υπουργό Πολιτισμού φέρνει το αίτημα του Δήμου Κω για την παραχώρηση χώρου στο ιστορικό κέντρο της Κω, για τη δημιουργία χώρου αναψυχής για τους κατοίκους του νησιού.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα την 1η Απριλίου 2021

ΘΕΜΑ: «Πρόταση του Δήμου Κω, για διάθεση αρχαιολογικού χώρου»

Προς την Αξιότιμη Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού,
Ο Δήμαρχος της Κω προτείνει, μετά από αίτημα των συμπολιτών του, να δοθεί προς χρήση στους δημότες και στους επισκέπτες του νησιού, τμήμα του αρχαιολογικού χώρου, Ο.Τ. 25 (Α.Ζ.) με εμβαδόν 8673 τ.μ. που βρίσκεται στον αστικό ιστό της πόλης Κω στο ιστορικό κέντρο, σε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα σημεία της, ιδιοκτησίας Τ.Α.Π.Α., χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος με το ΦΕΚ 360/ΑΑΠ/2012 ως Ζώνη Απολύτου Προστασίας Α7, της Κω.
Στην επιστολή του, αναφέρεται η σημασία του χώρου για τη ζωή της πόλης, ο οποίος παραμένει κλειστός τα τελευταία χρόνια, ενώ είναι αναγκαία η ήπια αξιοποίησή του. Εξάλλου αποτελούσε για δεκαετίες, χώρο παιχνιδιού (με οργανωμένη παιδική χαρά σε τμήμα αυτού), αναψυχής και άλλων δραστηριοτήτων (όπως στέκι υπαίθριων φωτογράφων). Πρόσφατα, με πρωτοβουλία των υπηρεσιών του Δήμου Κω καθαρίστηκε από την βλάστηση και βάφτηκαν τα κάγκελα της περίφραξης.
Η πρόταση του Δήμαρχου αναφέρει ότι μπορεί να διαμορφωθεί και τώρα παιδική χαρά και χώρος αναψυχής από το Δήμο Κω, αφού οριοθετηθεί ο χώρος με καλαίσθητη περίφραξη, κατόπιν υπόδειξης της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν επιφανειακά αρχαιολογικά ευρήματα και ως εκ τούτου δεν υφίσταται κίνδυνος.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάται η αξιότιμη κ. Υπουργός Πολιτισμού εάν το Υπουργείο Πολιτισμού είναι διατεθειμένο να ανταποκριθεί στο δίκαιο και λογικό αυτό αίτημα του Κωακού λαού δια του Δημάρχου του.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist