Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καρπάθου Γιάννη Νισύριου για την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή.

Written by on 09/04/2021

27 Views

Ο ελληνικός αθλητισμός πενθεί, η Ελλάδα πενθεί. Ο Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία και έδωσε τόσα πολλά για τον στίβο, «έφυγε» σε ηλικία 72 ετών από κορονοϊό. «Έφυγε» από τη ζωή σκορπώντας τη θλίψη σε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό.
Ο Βασίλης Σεβαστής ήταν Έλληνας πρώην πρωταθλητής στίβου, καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και αθλητικός παράγοντας. Μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα, από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και πέρασε τη ζωή του μέσα στα ταρτάν και τους στίβους. Υπήρξε από τους κορυφαίους αθλητές των δεκαετιών ’60 και ’70. Με το πέρας της αθλητικής του καριέρας, ο Βασίλης Σεβαστής υπηρέτησε τον κλασικό αθλητισμό ως πρόεδρος του Σ.ΕΓ.Α.Σ. από το 1997 έως και το 2011, ενώ από το 2011 και εντεύθεν ως Γενικός Γραμματέας της αρχαιότερης Ομοσπονδίας στη χώρα μας. Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. εξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Υπό την ηγεσία του Βασίλη Σεβαστή, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. εκτοξεύθηκε και ο ελληνικός αθλητισμός γνώρισε μεγάλες επιτυχίες. Ιδιαίτερη δε ήταν η συμβολή του στην υλοποίηση αθλητικών υποδομών, ανάμεσά τους και το Εθνικό Στάδιο Καρπάθου.
Ο στίβος πενθεί και θα πενθεί για καιρό. Όλοι οι Έλληνες, ιδιαίτερα οι Δωδεκανήσιοι πενθούμε. Ο ελληνικός αθλητισμός έχασε ένα από τα σημαντικότερα μέλη του… Ας είναι ελαφρύ το χώμα…
Τα συλλυπητήριά μου στην Οικογένειά του.

Κάρπαθος 9 Απριλίου 2021
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist