Συνάντηση είχε ο Αντώνης Γιαννικουρής με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυρά και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου με αποκλειστικό θέμα τους δασικούς χάρτες.

Written by on 11/04/2021

30 Views

Από την χθεσινή συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Giorgos Amiras – Γιώργος Αμυράς και τον συνάδελφο Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (ευχαριστούμε την ΠΝΑΙ για την φιλοξενία), με αποκλειστικό θέμα τους δασικούς χάρτες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το τεχνικό κομμάτι της λύσης στα ζητήματα που ανέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Είναι θετικό, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναζητεί διέξοδο μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία, με ειδικούς που προτείνουν τεκμηριωμένες επιστημονικές λύσεις.

Η αναγνώριση από τον κ. Υφυπουργό, της πολύ σημαντικής δουλειάς των μηχανικών (μέλη του ΤΕΕ Δωδεκανήσου) που στελεχώνουν θεσμικά τα συλλογικά όργανα του φορέα και εθελοντικά προσφέρουν τις γνώσεις τους για το καλό των πολιτών και της κοινωνίας, είναι ηθική ικανοποίηση.

Επιπροσθέτως, αδράξαμε την ευκαιρία και καταθέσαμε υπόμνημα στον κ. Αμυρά για σημαντικά θέματα που δημιουργούν εμπόδια στην ανάπτυξη του τόπου και είναι στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΝ, όπως οι χαρακτηρισμοί δρόμων, η οριοθέτηση των ρεμάτων και η νατούρα.

Εμείς, θα συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε την «διοίκηση» με αξιόπιστη επιστημονκή πληροφορία και πολλές φορές χωρίς να είμαστε αρεστοί, διότι η επιστημονική άποψη διέπεται από χαρακτηριστικά αντικειμενικότητας που όμως εξασφαλίζουν διέξοδο στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Τσιράκο Παναγιώτη (Πρόεδρο Συλλόγου Αγρονόμων – Τοπογράφων), Σωτήρη Αριστείδου (Τομεάρχη Χωροταξίας & Πολεοδομικού Σχεδιασμού), Βασιλειάδου Ελευθερία (μέλος Τομέα Χωροταξίας & Πολεοδομικού Σχεδιασμού) και τα μέλη της ΔΕ για την συνδρομή του καθενός ξεχωριστά, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε το 2017 και φαίνεται να δικαιώνεται.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist