Ο Αντιπτέραρχος Ε.Α. Αθανάσιος Παπανικολάου: Να συνάψει ισχυρές συμμαχίες η Ελλάδα-Εχει θετικά στοιχεία το ταξίδι στην Λιβύη.

Written by on 13/04/2021

35 Views

Για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λιβύη και τα ελληνοτουρκικά συζήτησε ο Αντιπτέραρχος Ε.Α. Αθανάσιος Παπανικολάου με τον Νίκο Παπαδάκη, στον Politica 89.8, επισημαίνοντας πως η χώρα μας πρέπει να συνάψει ισχυρές συμμαχίες και πως η επίσκεψη του Πρωθυπουργού έχει θετικά στοιχεία. 

Όπως εξηγεί ο κ. Παπανικολάου, η  επαφή ηγετών κρατών έχει θετικά αποτελέσματα. Έχει θετικά στοιχεία η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Λιβύη, απλώς έγινε με μια κυβέρνηση μεταβατική. Αν προσδωκούσαμε να επιτύχουμε την ακύρωση του Τουρκολιβικο συμφώνου δεν καταφέραμε πολλά πράγματα σε αυτό.

Ο κ. Παπανικολάου, αναφέρθηκε στην στάση του Ερντογάν, απέναντι στον κ. Μισέλ και την κ. Φον Ντερ Λάιεν, κάνοντας μάλιστα λόγο για ασέβεια του Τούρκου ηγέτη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με  άλλα συμμαχικά κράτη, υποστηρίζοντας πως έτσι θα λάβει το μήνυμα η Τουρκία πως δεν έχει να αντιμετωπίσει απλώς ένα κράτος, αλλά μια ισχυρή συμμαχία πολλών κρατών που θα αποτρέψουν την ισχύ και την προκλητικότητα της.

Πυγή. Politica.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist