Τα περιστατικά επιθέσεων και δολοφονιών κατά δημοσιογράφων έχουν αυξηθεί, με καταστροφικές συνέπειες για την ελευθεροτυπία και την ελευθερία έκφρασης, πυλώνες μιας δημοκρατικής πολιτείας που βασίζεται στο κράτος δικαίου.

Written by on 16/04/2021

68 Views

Τα περιστατικά επιθέσεων και δολοφονιών κατά δημοσιογράφων έχουν αυξηθεί, με καταστροφικές συνέπειες για την ελευθεροτυπία και την ελευθερία έκφρασης, πυλώνες μιας δημοκρατικής πολιτείας που βασίζεται στο κράτος δικαίου. Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, απέστειλα γράμμα στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, σχετικά με την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των δημοσιογράφων στην ΕΕ, μια πρωτοβουλία που στηρίχτηκε από 40 Ευρωβουλευτές από 6 διαφορετικών πολιτικών Ομάδων, οι οποίοι συνυπέγραψαν την επιστολή.

Η διασφάλιση των υψηλών αξιών της δημοκρατίας είναι το μέγιστο μέλημα της ΕΕ. Πρέπει να τελειώνουμε με το αίσθημα ατιμωρησίας για εγκλήματα κατά δημοσιογράφων και η ΕΕ να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της προς αυτό το σκοπό!

➡Διαβάστε το κείμενο της επιστολής: https://bit.ly/3ah4GMP

??#eUkympouropoulos??♿️
#epp
EPP Group in the European Parliament


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist