Η έρευνα Eurofound είναι μια πολύ περιεκτική μελέτη που υπογραμμίζει πως έχουμε να διανύσουμε μεγάλο μέρος της διαδρομής μέχρι να απομυζήσουμε την ωγφέλεια των νέων τεχνολογιών.

Written by on 20/04/2021

67 Views

Mε το ιδιαίτερο βάρος της εποχής κατά την οποία τρέχουμε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς προς την ψηφιακή μετάβαση, ο αντίκτυπος του ψηφιακού μετασχηματισμού στις κοινωνικές υπηρεσίας είναι ένα σημαντικό πεδίο μελέτης. Η έρευνα Eurofound είναι μια πολύ περιεκτική μελέτη που υπογραμμίζει πως έχουμε να διανύσουμε μεγάλο μέρος της διαδρομής μέχρι να απομυζήσουμε την ωγφέλεια των νέων τεχνολογιών. Τα δυνητικά τους αποτελέσματα, βέβαια, όπως και το σχέδιο της ελληνικής Κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας που περιλαμβάνει μια σειρά από σχετικές μεταρρυθμίσεις όπως η μετάβαση στην τεχνολογία 5G, δημιουργούν ένα ευοίωνο έδαφος.

Ωστόσο, τι συμβαίνει με παράγοντες που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ευρύτερη υιοθέτηση τους και πώς προχωράει η υιοθέτηση ενός νομικού πλαισίου για ασφαλή και ανθρωποκεντρική χρήση που θα διέπεται από τις Ευρωπαϊκές αξίες και το σχετικό νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων;

Βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την παρέμβαση που πραγματοποίησα στην παρουσίαση της έρευνας του Eurofound για τον αντίκτυπο του ψηφιακού μετασχηματισμού στις κοινωνικές υπηρεσίες.

➡https://bit.ly/32suOjC

??#eUkympouropoulos??♿️
#epp
EPP Group in the European Parliament


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist