Telegraph: Η Κάρπαθος μέσα στους δύο ελληνικοί προορισμούς της «μυστικής Μεσογείου» για διακοπές το 2021.

Written by on 20/04/2021

29 Views

Στους 20 κορυφαίους προορισμούς για διακοπές στη «μυστική Μεσόγειο», δηλαδή σε μέρη που είναι λιγότερο γνωστά στον ταξιδιωτικό χάρτη, συγκαταλέγονται η Κάρπαθος και η Αλόννησος, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα προκρίνει την περιήγηση στα άγρια μονοπάτια της Καρπάθου (ως αντικαταστάτη της Κρήτης) και το ελληνικό καλοκαίρι στην Αλόννησο (ως αντικαταστάτη της Σκιάθου), στις 20 καλύτερες εμπειρίες διακοπών σε ψαγμένους προορισμούς της Μεσογείου.

Για την περιήγηση στα μονοπάτια της Καρπάθου, αναφέρεται ότι αποτελεί την ιδανική εναλλακτική δημοφιλών νησιωτικών προορισμών της Ελλάδας που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο. Η Κάρπαθος, παρότι βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Ρόδου δεν έχει το προφίλων των νησιών αυτών, και ενδείκνυται για όσους επιθυμούν  πεζοπορία σε ήσυχα μονοπάτια, ή κολύμβηση στο τοπικό Θαλάσσιο Πάρκο που βρίσκεται στα βόρεια του νησιού.

Ενδεικτικά η Τelegraph προτείνει διαμονή μιας εβδομάδας στα Avra Studios στην παραλία Φραγκολιμνιώνας, με αναχώρηση από το αεροδρόμιο Γκάτουικ στις 4 Σεπτεμβρίου μέσω Sunvil, με κόστος που ξεκινά από 1.302 λίρες το άτομο.

Για την Αλόννησο, στις βόρειες Σποράδες, αναφέρεται ότι είναι το ήσυχο αδελφό νησί της Σκιάθου και της Σκοπέλου. Οι πλαγιές της καλύπτονται από αμυγδαλιές, ελαιόδεντρα και αμπελώνες και αποτελεί τη κλασική μορφή ενός ελληνικού νησιού όπου η καθημερινή ζωή κυλάει σε πολύ αργούς και απολαυστικούς ρυθμούς. Ιδανικά, σε μια ταράτσα ταβέρνας, κατά τη δύση του ηλίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Προτείνεται διαμονή μιας εβδομάδας στο τετράστερο Marpunta Resort με αναχώρηση από το Γκάτουικ στις 18 Αυγούστου, και με κόστος που ξεκινά από 1.124 λίρες το άτομο μέσω Olympic Holidays.

Μερικοί από τους υπόλοιπους προορισμούς της «μυστικής Μεσογείου» που προτείνει η Telegraph.

Πηγή:rodiaki.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist