Ενημέρωση προς τους ενορίτες του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου και προς τους Δωρητές των έργων.

Written by on 08/05/2021

32 Views

Ενημέρωση προς τους ενορίτες
του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου και προς τους Δωρητές των έργων.

Ταυτοχρόνως, όπως σας είχαμε προαναγγείλει, στον Ιερό μας Ναό έχουν προγραμματιστεί για το έτος 2021 και εκτελούνται τα παρακάτω 5 έργα:

1) Κατασκευή δύο νέων μεγάλων μαρμάρινων προσκυνηταριών από μάρμαρο Διονύσου, σκαλισμένα στο χέρι, τα οποία θα τοποθετηθούν στην είσοδο του Ιερού Ναού μαζί με τα δύο μεγάλα υπάρχοντα προσκυνητάρια.
(Χρόνος παράδοσης περίπου 10 Ιουνίου, ακολουθούν φωτογραφίες)

2) Αγιογράφηση 4 μεγάλων
επιχρυσωμένων εικόνων
(Παναγία του Ακαθίστου,
Οι εν Δωδεκανήσω Άγιοι,
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
και Άγιος Αμβρόσιος)
οι οποίες θα τοποθετηθούν στα προαναφερόμενα 4 προσκυνητάρια στην είσοδο του Ιερού Ναού μας.
(Ολοκλήρωση αγιογράφησης περίπου τον Ιούλιο, ακολουθούν φωτογραφίες από τα στάδια του “τσουκάνικου” και της αγιογραφήσεως)

3) Κατασκευή διπλού απορροφητικού μανουαλιού και επισκευή εξ αρχής όλων των μπρούτζινων μανουαλιών αφού παρήλθαν σχεδόν 30 χρονιά από την πρώτη τους χρήση. Σύνολο 29 τεμάχια.
(Χρόνος παράδοσης την επόμενη εβδομάδα, ακολουθούν φωτόγραφιες)

4) Αντικατάσταση των προβληματικών σιδερένιων κάγκελων του προαυλίου χώρου του Ιερού μας Ναού , τα οποία λόγο της κοντινής αποστάσεως από την θάλασσα, έχουν σαπίσει και δημιουργούν πρόβλημα υγρασίας στην αίθουσα του Ιερού μας Ναού. Στη θέση τους θα τοποθετηθούν μαρμάρινα κάγκελα εξαιρετικής τέχνης τα οποία έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις αντίξοες συνθήκες και στην αλμύρα.
(Χρόνος τοποθέτησης του εμπρός μέρους, 24 μέτρων, περίπου τον Σεπτέμβριο. Από είσοδο της αυλής έως οικία Χιωτάκη Εμμ. Ακολουθούν φωτογραφίες από το σχέδιο.)

5) Συντήρηση – τρίψιμο- γυάλισμα του εξαιρετικού μαρμάρινου δαπέδου, του Ιερού μας Ναού, το οποίο μετρά 30 έτη πλέον ζωής. Οι εργασίες θα κρατήσουν κλειστό τον Ιερό μας Ναό για 13 ημέρες από 7-19 Ιουνίου.

Ευχαριστούμε όλους τους δωρητές που ανέλαβαν εξ ολοκλήρου ή τμηματικά την αποπληρωμή των 5 παραπάνω έργων.
Ευχαριστούμε κυρίως για την εμπιστοσύνη τους και την αγάπη που μας προσφέρουν απλόχερα.

Βοήθεια σας η Ευαγγελίστρια..!!!

(Ακολουθούν φωτογραφίες από την πρόοδο των έργων καθώς και (προσεχώς) μακέτα από το νέο μαρμάρινο κάγκελο που θα κοσμεί τον αύλειο χώρο του Ιερού μας Ναού.)

Εκ της εκκλησιαστικής επιτροπής
και της επιτροπής μεγάρου.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist