«Αίτημα κάλυψης κενής θέσης γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου»

Written by on 08/05/2021

27 Views

Η Έπαρχος Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου μετά από αίτημα των δικηγόρων της Περιφερειακής Ενότητας απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κο Τσιάρα Κώστα και τον Υπουργό Επικρατείας κο Γεραπετρίτη Γιώργο, εξηγώντας την υπάρχουσα κατάσταση στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω δικηγόροι αλλά και οι κάτοικοι. Συγκεκριμένα:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε, στο ακριτικό νησί της Καρπάθου, υφίσταται το Ειρηνοδικείο, το οποίο και εξυπηρετεί τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου, σε πληθώρα υποθέσεων και διαδικασιών.
Σε περίπτωση δυσλειτουργίας του ανωτέρω δικαστηρίου θα πρέπει οι μόνιμοι κάτοικοι Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου να απευθυνθούν στο Πρωτοδικείο Ρόδου, με συνέπεια την οικονομική επιβάρυνσή τους και την καθυστέρηση στη διεκπεραίωση καθημερινών υποθέσεων. Επίσης το Ειρηνοδικείο Καρπάθου υποβοηθά τη λειτουργία του Τριμελούς Πλημ/κείου Ρόδου (Μεταβατική Έδρα Καρπάθου), του Μονομελούς Πλημ/κείου Ρόδου (Μεταβατική Έδρα Καρπάθου) και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (Μεταβατική Έδρα Καρπάθου).
Σήμερα στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου υπάρχει κενή θέση γραμματέα, η οποία συστάθηκε το έτος 2019. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη 8Κ για τη κάλυψη θέσεων δικαστικών γραμματέων πανελλαδικά. Υπάρχει πρόβλεψη να καλυφθεί η θέση με επέκταση του πίνακα, πλην όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Μάλιστα αυτή τη στιγμή η μοναδική γραμματέας έχει αναρρωτική άδεια, καθώς υπέστη κάταγμα στο χέρι και γραμματέας δεν υπάρχει στο Ειρηνοδικείο, με συνέπεια την ταλαιπωρία και τη καθυστέρηση διεκπεραίωσης πληθώρας υποθέσεων μονίμων κατοίκων και δημοτών της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου.
Για τους λόγους αυτούς σας ζητούμε, όπως προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την άμεση κάλυψη της κενής θέσης γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist