«Καταδικαστέα η συμπεριφορά του Δημάρχου προς Υγειονομικό του Νοσοκομείου Καρπάθου»

Written by on 08/05/2021

32 Views

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το νησί μας ζει στην εποχή που ο Δήμος μέσω του Δημάρχου προσπαθεί να παρέμβει στις αποφάσεις-διαγνώσεις ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου, αγνοώντας μάλλον ότι το Νοσοκομείο έχοντας ανεξάρτητη διοίκηση είναι εκτός της διοικητικής εμβέλειας του Δήμου. Τη στιγμή δε, που η Κάρπαθος πασχίζει να θεσπίσει τα μέσα τα οποία θα προσελκύσουν νέους γιατρούς με στόχο την επαρκή υγειονομική στελέχωση, ο ίδιος ο Δήμαρχος επιπλήττει τους υπάρχοντες ιατρούς για τις γνωμοδοτήσεις τους λες και είναι υπάλλήλοι του.
Η ιατρική αποτελεί πάνω από όλα λειτούργημα στο οποίο ο κάθε Δήμαρχος δε μπορεί να επεμβαίνει ξεπερνώντας τα όρια των αρμοδιοτήτων του και της δεοντολογίας. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι καταδικαστέα από την παράταξη μας αλλά και από την κοινωνία του νησιού.

Επιπροσθέτως, όταν η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε κίνητρα προσέλκυσης ιατρικού προσωπικού, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή καταψήφισαν την πρόταση (πλην του κου Ζανάκη) και έκτοτε κωλυσιεργούν εντέχνως την προσάρτηση και υλοποίηση της απόφασης. Αντί, λοιπόν, να στηρίξουν την απόφαση του ΔΣ για το κοινό συμφέρον, καταφέρνουν με την παραπάνω συμπεριφορά να φέρουν σε αμηχανία και θέση άμυνας το ανθρώπινο υγειονομικό δυναμικό που έχει ήδη τοποθετηθεί στην Κάρπαθο για να παρέχει τις υπηρεσίες του.

Το εν λόγω περιστατικό έχει γίνει γνωστό τόσο στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καρπάθου όσο και στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και θεωρούμε ότι τα αντίστοιχα όργανα θα τοποθετηθούν επί του θέματος.

Εν κατακλείδι, η δημοτική αρχή φαίνεται πως δεν έχει σαφές σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης ενόψει και της επικείμενης τουριστικής περιόδου με την απουσία ενός υγειονομικού συμβούλου στο τοπικό συντονιστικό της πολιτικής προστασίας να είναι εμφανής και πρωτάκουστη στα δεδομένα της χώρας.

Τελικά, μοιάζει δύσκολο να τεθεί η λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ της άσκησης καθηκόντων και της κατάχρησης εξουσίας, ενώ φαντάζει ακόμα δυσκολότερο να χαλιναγωγηθεί η ιδιωτικοποίηση ενός δημόσιου αξιώματος που έχει προσφέρει ο λαός.

Για τη Δημοτική Παράταξη ΑΠΕΚ


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist