ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η.Ν. ΚΑΣΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Written by on 12/05/2021

30 Views

Ο μεγαλύτερος και πιο αιματηρός πόλεμος που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα τερματίζεται στην Ευρώπη 9 Μαΐου 1944 .

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ο πόλεμος κατά την διάρκεια του οποίου διαπράχτηκαν τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μαζικές εκτελέσεις στρατιωτών και πολιτών κυρίως εβραϊκής καταγωγής .

Έλαβαν μέρος περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι από περισσότερες από 30 χώρες ,τα δεδομένα των καταγεγραμμένων θανάτων έκαναν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο την πιο θανατηφόρα σύγκρουση , το ολοκαύτωμα στην ανθρώπινη ιστορία . Πόλεμος που άφησε πίσω του 80 εκατομμύρια θύματα – ανάμεσα τους 30 εκατομμύρια Ρώσους, 6 εκατομμύρια Πολωνούς και Ουκρανούς, 2 εκατομμύρια Γιουγκοσλάβους. Η Ελλάδα έχασε το 10% του πληθυσμού της και οι στρατιωτικές απώλειες μαζί με αυτές των αμάχων από την πείνα και τις κακουχίες εκτιμώνται γύρω στις 600.000. Όσο και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων με τα 6 εκατομμύρια θυμάτων .

Το ξημέρωμα της 9 Μαΐου 1944 καταγράφεται πλέον ως ημέρα λύτρωσης της ανθρωπότητας ημέρα εορτασμού , απόδοσης τιμής αλλά και αναγνώρισης των αγώνων της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Η ημέρα αυτή θα μας θυμίζει τα εγκλήματα που διεπράχθησαν κατά της ανθρωπότητας ώστε ποτέ ξανά να μην επιτρέψουμε σε τέτοιου είδους απολυταρχικά καθεστώτα να μην ασκήσουν καμία απολύτως εξουσία και παρέμβαση στο πολίτικό προσκήνιο . Τιμούμε τα εκατομμύρια των νεκρών και αποδίδουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στου αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που η προσφορά τους ευτυχώς αναγνωρίστηκε από την πατρίδα μας την δεκαετία του 80΄ .

– Ποτέ πια φασισμός και ναζισμός σε όλες τους τις εκφάνσεις και παραλλαγές


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist