Την Παρασκευή 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Χάλκης κ. Φραγκάκη Ευάγγελου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα και την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα. Αλεξάνδρα Σδούκου.

Written by on 24/05/2021

30 Views

Την Παρασκευή 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Χάλκης κ. Φραγκάκη Ευάγγελου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα και την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα. Αλεξάνδρα Σδούκου για την διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών αναφορικά με το Project της Χάλκης.

Το νησί της Χάλκης έχει επιλεγεί από την Ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις γαλλικές εταιρείες Citroen, Vinci Energie και Akuo Energy Greece ώστε να αναπτυχθούν δράσεις που θα το καταστήσουν ενεργειακά αυτόνομο με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και με παράλληλη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στις πλωτές και χερσαίες μεταφορές.

Το έργο σε πλήρη ανάπτυξη στοχεύει στην ενεργειακή αυτονομία του νησιού καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων.

Επιπλέον το Project προβλέπει την ενσωμάτωση έξυπνων συστημάτων αρχιτεκτονικου ηλεκτροφωτισμού στον παραδοσιακό οικισμό του νησιού.

Ένα καινοτόμο Project, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά προσοδοφόρο, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες του νησιού το οποίο θα καταστήσει το νησί της Χάλκης πλήρως εναρμονισμένο με τα πράσινα Ευρωπαϊκά πρότυπα.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist