Written by on 26/05/2021

29 Views

ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ’21!

Μ’ ένα θεατρικό έργο που αναδεικνύει τη μεγάλη προσφορά των καπεταναίων της Κάσου στην Επανάσταση του ’21, ανοίγει ο Δήμος του ηρωικού μας νησιού της εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα.

Ο Μάρκος Μαλλιαράκης, ο Θόδωρος Κανταρτζής, ο Νικόλαος Γιούλιος ή Μπουρέκας, ο Κώστας Αρβανιτόπουλος και οι άλλοι ήρωες της Κάσου «ζωντανεύουν» επί σκηνής το Σάββατο 5 Iουνίου, στις 9 μ.μ. στην αυλή του Γυμνασίου Λυκείου του νησιού.

Το έργο έγραψε ο Κασιώτης συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, μετά από πολύχρονη έρευνα στα αρχεία του Ν. Μαυρή και το σκηνοθετεί η Βάνα Πεφάνη.

Τα πρόσωπα, οι λαμπρές νίκες, το πάθος για την ελευθερία, η καταστροφή, η αδικία, η ανάγκη για δικαίωση σ’ ένα έργο με τίτλο «Κασιώτες Καπεταναίοι-Οι μεγάλοι Άγνωστοι του ‘21»..

Πρωταγωνιστούν δυο γνωστοί ηθοποιοί του θεάτρου και της τηλεόρασης, ο Χρήστος Σαπουντζής και ο Δημήτρης Μαζιώτης και τρεις Κασιώτες που ανέδειξαν το ταλέντο τους μέσα από το Θεατρικό Εργαστήρι Κάσου Γ. Μαρίνος: Η Νικολέτα Σοφίλα, στον ρόλο της Γυναίκας της Κάσου, ο Ηλίας Μαστροπαύλος, ο Γιώργης Ξυδιάρης και οι μουσικοί Νεκτάριος Σταματάκης και Φανούρης Καραγκιουλμές.

Οι άλλοι συντελεστές είναι στα σκηνικά η Ευαγγελία Ασπρά και στις μακέτες η Ποθητή Καμπούρη και η Ευαγγελία Παραλή. Η είσοδος, φυσικά, ελεύθερη.

Σύνθημα μας «Δώσαμε τόσα πολλά, για αν πάρουμε τόσα λίγα», γιατί έφτασε η στιγμή να διεκδικήσουμε περισσότερες σελίδες στην ιστορία και στα σχολικά βιβλία, αλλά και περισσότερη προσοχή της «κεντρικής διοίκησης» στο αύριο του νησιού μας!


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist