Παραιτήθηκα  δυο Δημοτική Συμβουλή από τά καθήκοντα τους  ο Κύρ. Μηνάς  Μ . Πρωτόπαπας   από την Οικονομική Επιτροπή  (για αδιαφανείς  διαδικασία)  και η  κυρ. Ευαγγελία Μ. Φελλουζή  από  την Επιτροπή Τουρισμού (για έλλειψη ενημέρωσης και αδράνειας της Επιτροπής.)

Written by on 30/05/2021

46 Views


Παραιτήθηκε από την Επιτροπή Tουρισμού του Δήμου Καρπάθου η Ευαγγελία Μ. Φελλουζή   για έλλειψη ενημέρωσης και αδράνειας της Επιτροπής.

Ευαγγελία Μιχ. Φελλουζή

 

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΕΛΛΟΥΖΗ

Υπόψιν κ. Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
Κοινοποίηση: Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Καρπάθου

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Μετά από προβληματισμό αρκετών μηνών, δυστυχώς ήρθε η στιγμή να ζητήσω να γίνει δεκτό το αίτημα της παραίτησής μου από μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καρπάθου. Οι λόγοι  πολλοί και διάφοροι, λόγοι που δυστυχώς επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά καθ’ όλο το διάστημα της θητείας μας. Μια επιτροπή που είχε ως σκοπό την χάραξη στρατηγικής για τον στυλοβάτη της οικονομίας μας, που είναι ο τουρισμός, στην κρισιμότερη περίοδο για το νησί επενδυτικά, μια επιτροπή εν τέλει σε κατάσταση αδράνειας και μακριά από τις εξελίξεις.

Παρά τις συνεχείς αναφορές όλων των μελών της Τουριστικής Επιτροπής για συχνότερες συνεδριάσεις, πέρα από την ψήφιση του Προγράμματος της Τουριστικής Προβολής η οποία έγινε στις 19/01 και λόγω της ακύρωσης όλων των έως τότε αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, έπρεπε να ξαναψηφιστεί στις 05/04, δεν έγινε καμία άλλη συνεδρίαση το 2021 εν όψει δεύτερης τουριστικής περιόδου επί κορωνοϊού.

Πώς θα ανταπεξέλθει η Κάρπαθος απέναντι σε άλλους ανταγωνιστικότερους Ελληνικούς προορισμούς, όταν οι λιγοστοί τουρίστες που θα επισκεφθούν την χώρα μας, έχουν πληθώρα προορισμών να επιλέξουν, με σοβαρή και άρτια οργάνωση σε επίπεδο μάρκετινγκ και διαφήμισης;

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στις επισκέψεις των media blogger και των κινηματογραφιστών που είναι υπεύθυνοι για τα νέα βίντεο που θα χρησιμοποιηθούν, ορθώς βέβαια, για την προβολή του νησιού.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν το νησί μας, ο Instagram και YouTube blogger “KDexplorer” χωρίς να ενημερωθεί κανένα μέλος της Επιτροπής, ώστε να προτείνει οποιαδήποτε ιδέα, αλλά να παρέχει και βοήθεια. Αντίστοιχα, το ίδιο έγινε και με την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία “ArtStudio”.

Επικροτώ κάθε προσπάθεια προσέλκυσης blogger και κινηματογραφιστών, όμως με τις σωστές διαδικασίες που προβλέπει η Επιτροπή και όχι ανακαλύπτοντας μέσω social media τις δράσεις της.

Όσον αφορά την αναφορά μου, ότι μένουμε μακριά από τις εξελίξεις, ας θυμηθούμε ότι ο Δήμος Καρπάθου στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου στο Βερολίνο, εκπροσωπήθηκε με κωδικούς που παρείχε ιδιώτης ξενοδόχος, γιατί εμείς καθυστερήσαμε να καταθέσουμε αίτημα συμμετοχής.

Στην διαδικτυακή έκθεση του Μιλάνου και μεγαλύτερη της Ιταλίας, υπήρχε λάθος πληροφόρηση για τον τρόπο συμμετοχής από τον Πρόεδρο και τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου και παρά την ενημέρωση που έδωσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον τρόπο εγγραφής, δεν εισακούστηκα και δεν συμμετείχαμε τελικά. Επίσης, στην διαδικτυακή έκθεση του Ισραήλ, ενώ αναφέρθηκε η πρόθεση συμμετοχής, εν τέλει δεν συμμετείχαμε ούτε εκεί.

Να αναφέρω επιγραμματικά ότι συμμετείχα ενεργά όπου μου ζητήθηκε: Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BIT (Φεβρουάριος, 2020), Greek Alternative Tourism Event (Δεκέμβριος, 2020), Ripresa del Tourismo in Grecia Live Webinar (Απρίλιος, 2021).

Επίσης οι προτάσεις μου για το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το 2021 έχουν κατατεθεί, έχουν συμπεριληφθεί και αναμένουμε την υλοποίηση τους.

Είχα την καλή διάθεση να συνεισφέρω στην Τουριστική Επιτροπή με τις Ακαδημαϊκές μου γνώσεις και την εμπειρία μου από τον χώρο του Τουρισμού, δυστυχώς όμως η κακή οργάνωση, οι δράσεις τελευταίας στιγμής χωρίς καμία ενημέρωση και η αδιαφορία για συχνότερες συναντήσεις, κράτησαν εμένα, αλλά θεωρώ και τα υπόλοιπα μέλη στο περιθώριο, ανεκμετάλλευτα, παρά την καλή μας διάθεση και πρόθεση να προσφέρουμε στον τομέα που μας ανατέθηκε. Για όλα όσα προανέφερα, με αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες που με στήριξαν, αποχωρώ από την Τουριστική Επιτροπή.

Για το καλό της Καρπάθου, εύχομαι καλή συνέχεια.

Μετά τιμής,
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΕΛΟΥΖΗ 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Μηνάς Mιχ. Πρωτόπαπας, παραιτήθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπάθου για “αδιαφανείς διαδικασίες”.

 

Μηνάς Μιχ. Πρωτόπαπας

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΗΝΑ MIX. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist