Ενημερώνουμε τους κατοίκους του νησιού ότι για τον μήνα Μάιο από την υπηρεσία ύδρευσης ύστερα από καταμέτρηση της χωρητικότητας των δεξαμενών του δικτύου παρατηρήθηκε αυξημένη κατανάλωση νερού . Ιδιαιτέρως αυξημένη κατανάλωση καταμετρήθηκε στον οικισμό Αγ. Μαρίνα με αρνητική συνέπεια την Κυριακή 30/05/2021 την μείωση της παροχής νερού.

Written by on 01/06/2021

30 Views

Η Δημοτική Αρχή έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποθήκευση της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ποσότητας νερού ακόμα και με την τοποθέτηση μιας επιπλέον δεξαμενής ώστε να υπάρχει αρκετό νερό προς διάθεση για την εξασφάλιση αρκετής ποσότητας για την κάλυψη των αναγκών του νησιού κατά τους μήνες αιχμής κάτι το οποίο με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι αυτό δεν είναι αρκετό .

Τονίζουμε σε όλους το τόνους ότι ήδη από το μήνα Μάιο καταγράφεται αλόγιστη χρήση νερού, κάτι το οποίο αναγκάζει την αρμόδια υπηρεσία στην εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων για την μείωση της σπατάλης του στο ελάχιστο . Η ποσότητα της άντλησης από τις γεωτρήσεις είναι συγκεκριμένη και φθάνει το μέγιστο 620 μ3/ημερα, για τον λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση προς τους καταναλωτές, ώστε περιοριστεί άμεσα η σπατάλη του νερού αφού παρατηρείται η χρήση του στο πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων, σε ποτίσματα κήπων ή άλλων καλλιεργειών από το δίκτυο ύδρευσης, κλπ.

α) Το πότισμα κήπων και καλλωπιστικών φυτών επιτρέπεται με σταγόνα ή ποτιστήρι.

β) Απαγόρευση πλυσίματος αυτοκινήτων, αυλών, κοινοχρήστων χώρων με λάστιχο. Επιτρέπεται με πιεστικό ή ποτιστήρι.

γ) Για το πότισμα των ζώων οι κτηνοτρόφοι και όσοι μεταφέρουν νερό με βυτία θα προμηθεύονται ΜΟΝΟ από την αντλία άρδευσης της Εμπασιάς, απέναντι από το Σφαγείο.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν δημότες οι οποίοι παραβιάζουν τα παραπάνω, θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 €, ενώ σε περιπτώσεις επανάληψης θα αφαιρείται ο υδρομετρητής τους. Επανασύνδεση του υδρομετρητή θα γίνεται μετά την καταβολή του προστίμου και του τέλους επανασύνδεσης .

Για την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων , θα συνδράμει την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Κάσου και η Αστυνομία .

Από την Υπηρεσία Ύδρευσης

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist