Στις τριήμερες εκδηλώσεις για τον επετειακό εορτασμό του Ολοκαυτώματος στο νησί της Ηρωικής Νήσου Κάσου παραβρέθηκε η Έπαρχος Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου Πόπη Νικολαΐδου.

Written by on 10/06/2021

45 Views

Στις τριήμερες εκδηλώσεις για τον επετειακό εορτασμό του Ολοκαυτώματος στο νησί της Ηρωικής Νήσου Κάσου παραβρέθηκε η Έπαρχος Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου Πόπη Νικολαΐδου.
Την Παρασκευή με τον Αντιπεριφερειάρχη Συγκοινωνιών κο Θεμέλαρο Ιωάννη με ιδιαίτερη συγκίνηση και δέος στον ιερό χώρο του Αντιπέρατου, απέδωσαν τον οφειλόμενο φόρο τιμής και το βράδυ της ίδιας μέρας παρακολούθησαν την εξαιρετική θεατρική παράστασης «ΚΑΣΙΩΤΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ-ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟΥ ‘21», του συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη. Μια παράσταση, ιστορικό ντοκουμέντο, που με την εξαιρετική υποκριτική ικανότητα των καταξιωμένων και ερασιτεχνών ηθοποιών, καθήλωσαν το κοινό της Κάσου και με έναν μοναδικό τρόπο πέρασαν μηνύματα για το ιστορικό χρέος απέναντι σε ένα νησί που ολοκαυτώθηκε για να υπερασπιστεί την ελευθερία του.


Παρακολούθησαν επίσης την επόμενη ημέρα «Το Μοιρολόι της Κάσου» του θεατρικού εργαστηρίου Κάσου «Γ. Μαρίνος» και απόλαυσαν την παραδοσιακή μουσική και το μπαλέτο του νησιού, στους πολύ όμορφους χορούς.
Τη Δευτέρα 07/06/2021 με την άφιξη του Περιφερειάρχη κου Χατζημάρκου, μετά την επίσημη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση των μαθητών, στη Βιβλιοθήκη «Ν. Μαυρής» ακολούθησε συζήτηση με το Δήμαρχο Κάσου κο Ερωτόκριτο Μιχάλη, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αντιπεριφερειάρχη Συγκοινωνιών κ. Θεμέλαρο Γιάννη, βουλευτές Δωδεκανήσου, εκπρόσωποι πολιτικών παρατάξεων, τον πρώην Υπουργό και βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη.


Να σημειωθεί ότι ο κος Χατζημάρκος επεσήμανε την ανάγκη να κοιτάξουμε το μέλλον του νησιού, αφού πολλές από τις χρόνιες διεκδικήσεις των κατοίκων έχουν, κατά κάποιο τρόπο, επιλυθεί (π.χ. υγεία, συγκοινωνία, κτλ). Στο αίτημα μάλιστα του Δημάρχου να ονομαστεί μία από τις νέες φρεγάτες ΚΑΣΟΣ, να σημειωθεί ότι στις 05/05/2021, η Έπαρχος με επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη έχει ήδη διαβιβάσει το αίτημα.


Η Έπαρχος με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη παρέμειναν στο νησί και μετά το πέρας των εκδηλώσεων. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στον κο Χατζημάρκο να συνομιλήσει με κατοίκους της Κάσου, είχε συνάντηση με νέους του νησιού οι οποίοι του εξέθεσαν τους προβληματισμούς και τις ανάγκες τους στην επιθυμία τους να παραμείνουν στο νησί. Κίνητρα που θα τους εμψυχώσουν, θα τους βοηθήσουν να παραμείνουν στον τόπο που αγαπούν. Ο Περιφερειάρχης με πολύ προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσε και ζήτησε από τους νέους να του υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Μάλιστα δήλωσε ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή ενός αθλητικού πολυχώρου, ώστε να βρουν οι νέοι διεξόδους σε σύγχρονες υποδομές αθλητισμού.
Την Τρίτη 08/06/2021 ο Δήμαρχος Κάσου υποδέχτηκε τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Συγκοινωνιών και την Έπαρχο Κάρπάθου – Η. Ν. Κάσου στο Δήμο. Μέσα σε ένα πολύ φιλικό κλίμα συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που έγιναν ήδη στο νησί όπως: τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, τοποθέτηση πινακίδων ρύθμισης κυκλοφορίας, αντικατάσταση στεγάστρου νηπιαγωγείου Αρβανιτοχωρίου, καθαρισμός ρεμάτων, διαμόρφωση οδού προς Άγιο Φανούριο, δημοπράτηση ασφαλτόστρωσης αγροτικού δρόμου προς Σκάφη.
Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Κάσου, για το έργο των πλακοστρώσεων στους οικισμούς της Κάσου, προϋπολογισμού 1,43 εκ. Ευρώ.
Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Κάσο είναι η συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου. Σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα έρχεται να δώσει τέλος η Περιφέρεια με το έργο στο Οδικό Δίκτυο των 750.000€, που ήδη δημοπρατήθηκε. Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Δήμαρχο την συγκατάθεση του για την παρέμβαση και στο Δημοτικό Οδικό Δίκτυο, αρκεί να γίνει στοχευμένα και να επιλύσει σοβαρά προβλήματα.
Τέλος, όλοι μαζί διέσχισαν το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, και ο Περιφερειάρχης έχοντας πλέον ιδία γνώση της κατάστασης υποσχέθηκε ότι θα πράξει ακριβώς όπως και στο Καστελόριζο. Χωρίς ένα μέτρο Επαρχιακής Οδού η Περιφέρεια συντήρησε όλο το Οδικό Δίκτυο.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν, το γήπεδο της Κάσου, για το οποίο θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Κάσου, για την αναβάθμισή του σε ένα σύγχρονο γήπεδο, για να στηρίξει τις ανάγκες της νεολαίας του ακριτικού νησιού.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας
Αγωνιζόμαστε μαζί με τα νησιά μας.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist