«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑΣ …. η συνέχεια !!!

Written by on 17/06/2021

Ανακοινώθηκαν χθες από το Δήμο Ρόδου τα ονόματα των 58 προσληφθέντων οδηγών-εργατών στον τομέα της πυρασφάλειας, με τετράμηνη σύμβαση (μεταξύ 214 υποψηφίων), τους οποίους σκόπιμα «βαπτίζουν» και ταυτίζουν με την λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.
Το πρώτο που έχουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι οι προσλήψεις αυτές, παλιά για δίμηνο και από το 2019 για τετράμηνο, δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Απλά ο δήμαρχος για να τους ξεγελάσει, τους «χρυσώνει το χάπι» με την τετράμηνη απασχόληση, επειδή ΔΥΣΤΥΧΩΣ η πολυδιαφημισμένη από τον δήμαρχο ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ 2040 δεν λειτουργεί από δικές τους αστοχίες …!!!
Όμως, έτσι αδικούνται επιπλέον 60 συνδημότες μας που έκαναν αίτηση και μέσα στην περίοδο της ανεργίας και της πανδημίας, θα μπορούσαν να προσφέρουν την εργασία τους στο δήμο Ρόδου. Αυτό όμως είναι … «ψιλά γράμματα», για τη δημοτική αρχή.
Έστω και έτσι, δεν θα διαφωνήσουμε για την πρόσληψη ανθρώπων που έχουν εκπαιδευτεί και εργάζονται πάνω από 15 χρόνια με σύμβαση και πολλές φορές εθελοντικά, για την πρόληψη και καταστολή των φυσικών καταστροφών σ ολόκληρο το νησί.
Το ζητούμενο εδώ είναι με ποια κριτήρια πέρυσι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν προσέλαβε 12 εκπαιδευμένους εργαζόμενους μέλη της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και τους αναπλήρωσε με άλλους από το χωριό του και ορισμένα «επίλεκτα στελέχη» από το συνδυασμό της δημοτικής αρχής, χωρίς να φιλοτιμηθεί να δώσει κάποιες εξηγήσεις.
Φέτος το έγκλημα της ρουσφετολογίας συνεχίστηκε πιο ωμά, αφού οι αρμόδιοι φορείς (εργατικό κέντρο, σωματεία, συνδικάτα) πέρσι δεν αντέδρασαν. Ελπίζω φέτος να ασχοληθούν, εκτός και αν το επίδομα των 300 ευρώ σε 92 από τους 1000 αιτηθέντες …. τους εμποδίζει να «συγκρουστούν» με τη δημοτική αρχή.
Ξεδιάντροπα λοιπόν η δημοτική αρχή δεν προσέλαβε, δύο (2) ενοχλητικούς κοινοτάρχες (Φανών, Λαέρμων) προφανώς γιατί δεν τους κάνουν τα χατίρια (δεν εκθειάζουν τους αντιδημάρχους και το δήμαρχο με κολακευτικά δελτία τύπου), δύο (2) συγγενείς δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας και ένα (1) συγχωριανό του τέως δημάρχου, προφανώς επειδή τον θεωρούν «δικό του». Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν και απασχολούνται στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ από της συστάσεώς της (2006) και κανένας δεν αμφισβήτησε τις ικανότητες, την εργατικότητα και την εμπειρία τους, τα δε επιχειρήματα για νομικό κώλυμα σ’ αυτή την διαδικασία δεν έχουν βάση.
Αντ’ αυτών προσέλαβαν, πρώην υψηλόβαθμη διευθύντρια της κρατικής Περιφέρειας, γιό σημερινού αντιδημάρχου – προσκολληθέντος στην παράταξη του δημάρχου, μία υποψήφια στο συνδυασμό Καμπουράκη και ένα ραδιοφωνικό παρουσιαστή.
Αυτοί θα προσφέρουν χειρωνακτική εργασία και θα συμβάλουν στην κατάσβεση τυχόν πυρκαγιών; Μήπως θα απασχολούνται στα γραφεία των αντιδημάρχων ή όπως ο προσληφθείς πρόσφατα με την διαδικασία των προσλήψεων λόγω covid-19 καλλιτέχνης (τραγουδιστής) στο επάγγελμα, αλλά επιλαχών στον συνδυασμό του δημάρχου;
Αυτή είναι η αξιοκρατία των αρίστων που επαγγελθήκατε κ. Καμπουράκη; Κρίμα για τη Ρόδο, κρίμα για τους Ροδίτες που βλέπουν τον καθημερινό κατήφορο του νησιού και «θαυμάζουν» τα δείγματα της «λαμπερής-νοσηρής» νοοτροπίας σας.

Υ.Γ. κ.Πρόεδρε της Π.Ε.Δ., θα έχετε το θάρρος και την παρρησία να δηλώσετε δημόσια, ποιός αποφάσισε, ποιος έκανε διαγωνισμό και ποιος εξοικονόμησε τα χρήματα για να ενισχυθεί η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ (που σας ευχαρίστησε) με την αγορά των νέων 6 πυροσβεστικών οχημάτων που παραλάβατε την περασμένη βδομάδα;

Το Γραφείο Τύπου
της δημοτικής παράταξης
«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist