Ο Δήμαρχος της Χάλκης κ. Ευάγγελος Φραγκάκης συμμετείχε στη διαδικτυακή ημερίδα «Εφαρμόζοντας πολιτικές κυκλικής οικονομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού στο πλαίσιο του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) και του Ταμείου Ανάκαμψης»

Written by on 23/06/2021

48 Views

Ο Δήμαρχος της Χάλκης κ. Ευάγγελος Φραγκάκης συμμετείχε στη διαδικτυακή ημερίδα
«Εφαρμόζοντας πολιτικές κυκλικής οικονομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού στο πλαίσιο του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) και του Ταμείου Ανάκαμψης»
που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
Στην ημερίδα πήραν μέρος εκ μέρους της Ευρωπαίας Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα, ο Επικεφαλής του τομέα Περιφερειακής Πολιτικής για την Ελλάδα και την Κύπρο, Carsten Rasmussen, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιώργος Κρεμλής, ο Διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης Νίκος Μαντζούφας, ο Καθηγητής Ε.Μ.Π. Αντώνης Κοκόσσης, ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος EU City Facility, Παναγιώτης Μιχαήλ και o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Easy Smart Grid, Τhomas Walter.
Η πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία εκφράστηκε από τον
Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Δημήτρη Παπαστεργίου είναι η ανάγκη ενός ολιστικού κεντρικού σχεδιασμού για να μην χαθούν χρήματα από την μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, της νέας Προγραμματικής Περιόδου και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
Τόνιστηκε ότι μονόδρομος των Δήμων είναι να σκεφτούν μακροπρόθεσμα, πέραν της αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας.
Συμφώνησαν όλοι ότι είναι μεγάλη ευκαιρία μέσω των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικων εργαλείων να επιλυθούν τα περισσότερα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών της χώρας μας.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist