«Νέος αναπτυξιακός νόμος με αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης για τις νησιωτικές περιοχές»

Written by on 26/06/2021

32 Views

Την πρότασή του για την υιοθέτηση μιας νέας αρχιτεκτονικής στον υπό διαμόρφωση αναπτυξιακό νόμο για να στηριχθεί η οικονομία της Δωδεκανήσου, κατέθεσε ο Μάνος Κόνσολας, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης.
Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξουν τα ποσοστά ενίσχυσης στον αναπτυξιακό νόμο για το Νότιο Αιγαίο.
Σήμερα, το Νότιο Αιγαίο έχει 40% ποσοστό ενίσχυσης για μικρές επιχειρήσεις, για μεσαίες επιχειρήσεις το ποσοστό μειώνεται στο 30% και για μεγάλες επιχειρήσεις μειώνεται στο 20%.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε να αυξηθούν τα ποσοστά των ενισχύσεων και για τις τρεις κατηγορίες.
«Η κατανομή πρέπει να γίνεται με επικαιροποιημένα στοιχεία, αφού με την πτώση του τουρισμού ότι είναι ανάλογη και η πτώση του ΑΕΠ στο Νότιο Αιγαίο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ο δείκτης ανταγωνιστικότητας», επεσήμανε ο κ. Κόνσολας.
Έθεσε, επίσης, το ζήτημα της αύξησης του ορίου ενίσχυσης για τις μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν μέχρι 50 άτομα, σε 10 εκ. ευρώ ανά επενδυτικό σχέδιο.
Πρότεινε να αυξηθεί στο 80% το ποσοστό επιδότησης για τα επενδυτικά σχέδια που συνδέονται με τον τουρισμό.
Ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε, επίσης, να αρθούν και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια που υπάρχουν για την ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας σε δύο τομείς με υψηλή προστιθέμενη αξία για την οικονομία μας, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, η διευκόλυνση της διαδικασίας αδειοδότησης τουριστικών λιμένων και οι υπηρεσίες και υποδομές τουρισμού υγείας.

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist