Τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Δουρβετάκη υποδέχτηκε στο γραφείο της ,η Έπαρχος Καρπάθου -Η.Ν.Κάσου ,κ.Πόπη Νικολαιδου.

Written by on 09/07/2021

37 Views

Τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Δουρβετάκη υποδέχτηκε στο γραφείο της ,η Έπαρχος Καρπάθου -Η.Ν.Κάσου ,κ.Πόπη Νικολαιδου . Τον κ. Δουρβετάκη συνόδευε ο Διοικητής του Α.Τ Καρπάθου, Υπαστυνόμος Β’ Σαρινάκης Γεώργιος.

Η κ. Έπαρχος καλωσόρισε τον νέο Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο και απαιτητικό έργο του, καθώς η πολυνησιωτικότητα και πολυδιάσπαση της περιοχής, σε συνδυασμό με την ελλιπή στελέχωση πολλών υπηρεσιών της Αστυνομίας και ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, καθιστούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την πιο δύσκολη διοικητικά Περιφέρεια της Ελλάδας,
Στη σημερινή αυτή εθιμοτυπική επίσκεψη που σκοπό είχε την γνωριμία με τις Πολιτικές Αρχές του νησιού η Έπαρχος επεσήμανε τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Υποστελεχωμένο Αστυνομικό Τμήμα της Καρπάθου .
Συζητήθηκε μάλιστα η πρόταση δημιουργίας Υποδιεύθυνσης ,όπως έγινε πρόσφατα σε Μύκονο και Σαντορίνη ή η δημιουργία Τμήματος Ασφάλειας με αύξηση των οργανικών θέσεων αφού τα προβλήματα της θερινής και όχι μόνο περιόδου είναι παρά πολλά .
Το γεγονός ότι στον Διεθνή Αερολιμένα Καρπάθου μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει Αστυνομικός Σταθμός είναι επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα .
Η Έπαρχος τόνισε ότι σε αεροδρόμια που δεν έχουν αντίστοιχη κίνηση λειτουργούν τέτοιοι σταθμοί και είναι καιρός να υπάρξει ένας εξορθολογισμός.

Συζητήθηκαν επίσης το θέμα των Ναρκωτικών -ακόμα ένας λόγος για την πραγματοποίηση του παραπάνω αιτήματος και πολλά ακόμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τρέχουσα επικαιρότητα .
Η συνεργασία της πολιτικής εξουσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να είναι ουσιαστική και διαρκής ,αφού οι ευθύνες είναι μεγάλες, τόσο απέναντι στους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας, όσο και των επισκεπτών.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist