«Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά»

Written by on 17/07/2021

71 Views

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργο Πιτσιλή.
Ο κ. Κόνσολας, όπως είχε προαναγγείλει, αναζητά τα επίσημα στοιχεία προκειμένου να γίνει μια πρώτη και τεκμηριωμένη αξιολόγηση για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά και τις συνέπειες της εφαρμογής του μέτρου της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.
Στη συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε από τον κ. Πιτσιλή:
– Συγκριτικά στοιχεία και δεδομένα για τα δημόσια έσοδα από το ΦΠΑ κάθε χρονιάς από το 2015 έως σήμερα.
– Στοιχεία από τα δηλωθέντα εισοδήματα σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες από φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες και επιχειρήσεις για κάθε χρονιά από το 2015 έως σήμερα (προκειμένου να διακριβωθεί αν η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είχε επιπτώσεις στα εισοδήματα αλλά και στην ανάπτυξη των δύο περιφερειών).
– Στοιχεία για τα ΑΦΜ που απενεργοποιήθηκαν σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες και αντιστοιχούν σε επιχειρήσεις ή επαγγελματίες που ανέστειλαν τη δραστηριότητα τους από το 2016 έως σήμερα.
Ο κ. Κόνσολας ζήτησε εγγράφως τα συγκεκριμένα στοιχεία από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ενώ σε δήλωσή του, επισημαίνει:
« Έξι (6) χρόνια μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, είναι καιρός να ανοίξει μια συζήτηση για τις επιπτώσεις του συγκεκριμένου μέτρου.
Η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει με στοιχεία.
Να γνωρίζουν όλοι αν και πόσο αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα αλλά και ποιες ήταν οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.
Για κανέναν από εμάς δεν έχει κλείσει το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά».

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist