Η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στην 56η Έκθεση της Κρεμαστής.

Written by on 17/07/2021

31 Views

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετάσχει εφέτος στην 56η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής, η οποία θα πραγματοποιηθεί 13-23 Αυγούστου. Μετά την απόφαση του Δήμου Ρόδου ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης σε συνεργασία με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Κρεμαστής, Μιχάλη Δράκο και την ορισθείσα επιτροπή προχωρούν στον σχεδιασμό της όλης διοργάνωσης. Η Περιφέρεια στηρίζει την Έκθεση Κρεμαστής καλώντας παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων να λάβουν μέρος για να μπορέσουν να αναδείξουν και να προωθήσουν τα εξαιρετικά προϊόντα τους. Κατά την περυσινή περίοδο η Περιφέρεια δεν συμμετείχε στην διοργάνωση της Έκθεσης λόγω του ότι είχε πάρει απόφαση περικοπής όλων των χρηματοδοτήσεων για να στηρίξει νοσοκομεία και ιατρεία των νησιών, λόγω του Covid-19, της πανδημίας και των μέτρων.
Η ανακοίνωση-πρόσκληση της Περιφέρειας έχει ως εξής:
«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της πολιτικής της για ανάδειξη και προώθηση των τοπικών της προϊόντων, προτίθεται να συμμετέχει στην 56η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής 2021 η οποία θα πραγματοποιηθεί 13-23 Αυγούστου 2021 στην Κρεμαστή στη Ρόδο.
Η Περιφέρεια αντιλαμβανόμενη την ιστορικότητα της έκθεσης της Κρεμαστής δίνει για μία ακόμα φορά την ευκαιρία της αποτελεσματικής προβολής και προώθησης των εξαιρετικών προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου. Οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα επίδειξης, επί τόπου πώλησης, αλλά και δυναμικής προώθησης των προϊόντων τους σε εμπορικούς αντιπροσώπους – επιχειρηματίες χονδρικού και λιανικού εμπορίου.
Καλούνται όσοι παραγωγοί μεταποιούν ή/και τυποποιούν τοπικά αγροτικά προϊόντα (τρόφιμα & ποτά) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες και επιθυμούν να έχουν παρουσία στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Π.Ν.ΑΙ. να το δηλώσουν έως την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, στον σύνδεσμο (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=12908)
Διευκρίνίζεται πως μετά τις 28/7/2021 καμία Δήλωση δεν θα γίνει δεκτή.
Η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάση κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δεν μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα. Επίσης με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες Εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή στην Έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν, ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.
Η συμμετοχή της ΠΝΑΙ στην φυσική έκθεση, θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε εφόσον αυτά απαιτηθούν.
Επίσης σας ενημερώνουμε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που θα προκύψουν βάσει των εξελίξεων της πανδημίας του Covid-19 και προκειμένου να συμβάλει στη στήριξη του τομέα της υγείας, διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής της στην εν λόγω Έκθεση και σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα μη συμμετοχής.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου στο τηλέφωνο 2241360567 κ. Τάνια Ρούσσου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων Δωδεκανήσου και για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων στο τηλέφωνο 2281082380 κ. Ντίνα Βλάχου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων Κυκλάδων.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ»

 

Το Γραφείο Τύπου


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist