Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη στα εγκαίνια του πρώτου Φαρμακείου στο ακριτικό Καστελλόριζο.

Written by on 21/07/2021

23 Views

«Χάρη στη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου, Φαρμακευτικού Συλλόγου και ιδιωτικού τομέα, ξεπερνιούνται αγκυλώσεις και λύνονται χρόνια προβλήματα», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης.

«Σήμερα κάναμε το αυτονόητο στο Καστελλόριζο! Εγκαινιάσαμε το μοναδικό φαρμακείο του ιερού αυτού βράχου ! Ξεπεράσαμε εμπόδια δεκαετιών , και μέσα από την συνεργασία με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκου Φουτούλη και τη χορηγία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ , οι Καστελλοριζιοί ακρίτες θα απολαμβάνουν το αυτονόητο δικαίωμα τους , να έχουν τα φάρμακα τους όποια στιγμή τα χρειαστούν. Αποδεικνύεται πως μέσα από συνέργειες θεσμών και ιδιωτικού τομέα ξεπερνιούνται αγκυλώσεις και λύνονται χρόνια προβλήματα».
Αυτό δήλωσε χθες, Τρίτη, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη, από το Καστελλόριζο όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια του Φαρμακείου του νησιού, που επιτέλους έγινε πραγματικότητα, μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μεγίστης και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, με την πολύτιμη συμβολή της κορυφαίας ελληνική φαρμακευτικής εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ και αφού χρειάστηκε να καταβληθεί προσπάθεια πολλών ετών για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Από χθες, μία φαρμακοποιός και μία βοηθός προσφέρουν υπηρεσίες φαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους του νησιού.

Στη σεμνή τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, o βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Παππάς, ο Δήμαρχος Μεγίστης, Γιώργος Σαμσάκος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, ο προέδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και κάτοικοι του νησιού.

Το Φαρμακείο της Μεγίστης πήρε το όνομα «Παύλος Γιαννακόπουλος», με την τοποθέτηση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου τιμητικής πλακέτας στη μνήμη του ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, για την συνεισφορά της στην υγειονομική θωράκιση του νησιού. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο η ΒΙΑΝΕΞ, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του δημάρχου Μεγίστης να καταστεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού πλήρως λειτουργικό, πραγματοποίησε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, προκειμένου να καλυφθούν κατά τον δυνατόν καλύτερα οι ιατρικές ανάγκες των κατοίκων. Επίσης, η ΒΙΑΝΕΞ ανταποκρίθηκε και στο αίτημα του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και αναλώσιμων για τις ανάγκες των κατοίκων του Καστελλόριζου, αλλά και για την εκπαίδευση σε θέματα πρόληψης Υγείας και φαρμακευτικής φροντίδας των Επαγγελματιών Υγείας που υπηρετούν και εργάζονται στο νησί, των ασθενών και των φροντιστών τους.

Παράλληλα χθες η κα Γιασιράνη έκανε την επίσημη παράδοση στον Δήμαρχο Μεγίστης Γιώργο Σαμσάκο 490 καρτών τηλεϊατρικής, χορηγία από την ασφαλιστική εταιρία ΝΝ Hellas στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, με τις οποίες όλοι οι κάτοικοι του νησιού θα μπορούν να επικοινωνούν με γιατρούς 24 ώρες το εικοσιτετράωρο 7 μέρες την εβδομάδα, συμβάλλοντας περαιτέρω στην υγειονομική θωράκιση και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας που έχει ανάγκη το ακριτικό νησί.

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist