ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝ- ΚΕΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

Written by on 02/08/2021

33 Views

Με κύριο θεματικό άξονα την αξιοποίηση του υπάρχοντος κτιρίου του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, που ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στο Δήμο Καρπάθου, πραγματοποίησε συνάντηση το Δ. Σ. της Παν -ΚΕΠΑ με το Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ιωάννη Θεμ. Νισύριο το πρωί της Παρασκευής 30/07 στο Δημαρχείο. Το Δ. Σ. της ΠΑΝ – ΚΕΠΑ (Παν – Καρπαθιακή Εκπαιδευτική Προοδευτική Αδελφότητα) υπό την προεδρία του κ. Αντώνη Χατζημιχάλη έθεσε στον κ. Δήμαρχο την πρόταση το άλλοτε Κέντρο Υγείας να λειτουργήσει ως Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του νησιού της Καρπάθου.

Ο κ. Νισύριος ευχαρίστησε την ΚΕΠΑ τόσο για την εν λόγω πρόταση όσο και για την εν γένει προσφορά της στη Κάρπαθο, και ζήτησε από την Παν-Καρπαθιακή Εκπαιδευτική Προοδευτική Αδελφότητα να υποβάλλει γραπτό αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα συνοδεύεται και από τη σχετική οικονομικο-τεχνική μελέτη βιωσιμότητας για τη συγκεκριμένη χρήση του κτιρίου.

Να σημειωθεί ότι το έργο της ΚΕΠΑ ξεκίνησε το 1928 στην Αμερική στο Pittsburgh και στην πορεία αυτών των χρόνων υπήρξε πληθώρα προσφορών με μικρές και μεγάλες δωρεές που συνέβαλαν στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Μία από τις μεγαλύτερες δωρεές ήταν εκείνη του Νικόλαου Ματθαίου που διέθεσε το ποσό των 100.000 δολαρίων για το κτίσιμο του 1ου ορόφου του Κέντρου Υγείας το 1970.Επιπλέον, χορηγεί υποτροφίες σε δεκάδες φοιτητές τόσο της Καρπάθου όσο και της Αμερικής που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Κάρπαθος 02 Αυγούστου 2021
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist