Παράταση παίρνει για 15 ημέρες η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων, για όσους δήλωσαν τα ακίνητα τούς.

Written by on 13/08/2021

24 Views

Παράταση παίρνει για 15 ημέρες η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων, για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους που βρίσκεται σε περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ρόδου, Κω, Καλύμνου, Καρπάθου, Καστοριάς και Φλώρινας.

Να θυμίσουμε ότι η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν χθες Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

  • Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, μέχρι την 27η Αυγούστου 2021,να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Μέσω της ιστοσελίδας, www.ktimatologio.gov.gr, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

•        Την  περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)

•        Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων (μέχρι την 27η Αυγούστου 2021) ηλεκτρονικά, στα αντίστοιχα mail του Γραφείου Κτηματογράφησης ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού στο γραφείο κτηματογράφησης.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gov.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της προανάρτησης, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Στο Δήμο Καρπάθου, περιοχές ΑΠΕΡΙΟΥ, ΑΡΚΑΣΑΣ, ΒΩΛΑΔΑΣ, ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ΜΕΝΕΤΩΝ, ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΌΘΟΥΣ, ΟΛΥΜΠΟΥ, ΠΥΛΩΝ, ΣΠΟΩΝ.

ΓΡΑΦΕΙΟ KTΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ:

Πεζόδρομος  στο Επαρχείο, ΤΚ:85700 – Πηγάδια Καρπάθου.

www.orio.gr  – Τηλ: 218 218 3694

ΩΡΑΡΙΟ:

Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 -16.00 & κάθε Τετάρτη 8.00 – 20.00


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist