Η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου δέχτηκε στις 18/8/2021 στο γραφείο της τα μέλη του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθιών.

Written by on 19/08/2021

34 Views

Η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου δέχτηκε στις 18/8/2021 στο γραφείο της τα μέλη του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθιών. Μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και με μοναδικό σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να συζητήσουν για τα προβλήματα της Καρπάθου.
Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Σύλλογος Απανταχού Καρπαθίων είναι από τους αρχαιότερους του νησιού μας, ο οποίος πρωτοστατεί στην διατήρηση της παράδοσης και των εθίμων μας.
Η Έπαρχος ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, όπως η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο αλλά και την τοποθέτηση σήμανσης. Αναφέρθηκε επίσης στο έργο του κόμβου και των ομβρίων υδάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου “Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος” αλλά και για την εργολαβία των 4,5εκ.€ (τριετής σύμβαση) που αφορά την συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου.
Όλοι συμφώνησαν για την αναγκαιότητα ανάπτυξης των αρχαιολογικών χώρων της Καρπάθου. Η επισκεψιμότητα του μουσείου, που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στο Επαρχείο, είναι μεγάλη, λόγω του ότι οι επισκέπτες μας δείχνουν έντονο ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές και για τους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους.
Συζητήθηκε επίσης η αναβάθμιση του αεροδρόμιου, με δεδομένο ότι είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο, με μεγάλη κίνηση την καλοκαιρινή-τουριστική περίοδο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας καθώς και των μονίμων κατοίκων.
Η Έπαρχος δεσμεύτηκε να είναι δίπλα στον Σύλλογο Απανταχού Καρπαθίων και να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του.
Τέλος ευχαρίστησε όλους για αυτή την ευχάριστη συνάντηση-συνεργασία και ανανέωσαν το ραντεβού τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να συγκεκριμενοποιήσουν τα θέματα και τις δράσεις που πρέπει να προωθηθούν για την ανάπτυξη του νησιού μας.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist