ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ.

Written by on 20/08/2021

28 Views

Την ίδρυση ενός Λαογραφικού Μουσείου Καρπάθου προγραμματίζει ο Παγκαρπαθιακός Σύλλογος Ρόδου, επιθυμώντας να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακίνητο στο νησί της Ρόδου που του παραχώρησε ο ΟΔΑΠ (Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων. Την ευχάριστη αυτή είδηση ανακοίνωσε στο Δήμαρχο Καρπάθου η κα Ειρήνη Γεργατσούλη- Γιάννουστα, Γραμματέας του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησής της με τον Δήμαρχο Καρπάθου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κα Γιάννουστα στόχος της ίδρυσης του Λοαγραφικού Μουσείου Καρπάθου στην καρδιά της Ρόδου θα είναι αφενός η συγκέντρωση υλικού από την Κάρπαθο, παραδοσιακής και λαογραφικής αξίας και αφετέρου η συγκέντρωση πληροφοριακού – τουριστικού υλικού για να λειτουργεί το Μουσείο και ως πόλος έλξης της Καρπάθου σε όσους το επισκέπτονται. Για αυτό σε πρώτη φάση έγινε και η σχετική επικοινωνία με τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου Καρπάθου σε θέματα τουρισμού κ. Ανδρέα Τσαγκάρη.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ιωάννης Θεμ. Νισύριος δήλωσε σύμφωνος με την εν λόγω πρωτοβουλία έχοντας ήδη ανάλογη εμπειρία από παροικιακούς Συλλόγους στην Αμερική.

Κάρπαθος 20 Αυγούστου 2021
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist