Τιμητική βράβευση του χειρουργού Δρα Κωνσταντίνου Μ Κωνσταντινίδη απο την ΜΚΟ “His Majesty the Greek Immigrant” στο Ζάππειο Μέγαρο.

Written by on 20/08/2021

33 Views

Τιμητική βράβευση του χειρουργού Δρα Κωνσταντίνου Μ Κωνσταντινίδη απο την ΜΚΟ “His Majesty the Greek Immigrant” στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “His Majesty the Greek Immigrant», που εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά, με πρόεδρο την κυρία Μαίρη Ρυσσάκη, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την 3η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού που έγινε στις 20 Ιουλίου, 2016, στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών με τίτλο «Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ Ο ΕΛΛΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ».

Στo πλαίσιo αυτής της εκδήλωσης τιμήθηκαν διαπρεπείς Έλληνες από όλο τον κόσμο από τους τομείς της ιατρικής, επιστήμης, γραμμάτων, τεχνών, αθλητισμού και της επιχειρηματικότητας που προάγουν με την εργασία και τις επιτυχίες τους τον Eλληνισμό διεθνώς. Ένας εκ των τιμηθέντων ήταν και ο χειρουργός Δρ Κωνσταντίνος Μ Κωνσταντινίδης.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Θεοβάδιστου Όρους Σινά Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Σινά κύριος Δαμιανός, ο οποίος εκλήθη και ήρθε επί τούτου, απένειμε την τιμητική διάκριση μαζί με την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης στον Δρα Κωνσταντίνο Μ Κωνσταντινίδη, MD, PHD, FACS, ο οποίος είναι Adjunct Professor of Surgery του Ohio State University των ΗΠΑ, Προέδρος του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, Ομότιμος Προέδρος της Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Επιστημονικός Διευθυντής του Ομίλοι Ιατρικό Αθηνών και Διευθυντής της Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

“Η τιμητική βράβευση, της διαπρεπούς προσωπικότητας σας θα αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα μίμησης για τους νεότερους και ελάχιστης ένδειξης σεβασμού στο πολύ μεγάλο έργο σας…” έγραφε μεταξύ άλλων η πρόσκληση στον τιμηθέντα για την παγκόσμια επιτυχία του στον τομέα της λαπαροσκοπικής και ιδιαίτερα της ρομποτικής χειρουργικής.

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας, με παλιό φωτογραφικό υλικό μέχρι και 120 χρόνων, με καταγεγραμμένη την πορεία και την εξέλιξη του Έλληνα της Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας, Χαβάης και άλλων χωρών.
Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, της ΑΗΕΡΑ, της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, της Παγκρήτιας Ένωσης, του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, ΜΚΟ «Δεν Λησμονώ», του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου, του Συλλόγου Φίλων Ζαππείου, των Daughters of Penelope, του Hellenic American National Council, καθώς και άλλων επιφανών φορέων.

Παράλληλα, στις 21 Ιουλίου 2016 διεξήχθη Forum Επιχειρηματικότητας στο Πολεμικό Μουσείο, με θέμα «Η Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του αύριο», στο οποίο μετείχαν οι διαπρεπείς βραβευθέντες Έλληνες Ομογενείς, επιστήμονες και επιχειρηματίες από τον Ελλαδικό χώρο. Ο Δρ Κωνσταντινίδης έδωσε διάλεξη με θέμα ” Ρομποτική Χειρουργική. Αεροδιαστημική τεχνολογία στα χέρια του σύγχρονου χειρουργού. Η δεκαετής εμπειρία μου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών”. Το ακροατήριο έμεινε έκπληκτο με τα πολλά video αναίμακτων λαπαροσκοπικών και ρομποτικών επεμβάσεων και με τα άριστα αποτελέσματα για τους ασθενείς. Αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση με ρομποτική τεχνική περιπτώσεων όπως η Γαστροοισοφαγική Παλλινδρόμηση, Διαφραγματοκήλη, Αχαλασία Οισοφάγου, Καρκίνος Στομάχου και Οισοφάγου, Νοσογόνος Παχυσαρκία, Χολολιθίαση, Καρκίνος Παγκρέατος, Σπληνεκτομή, Επινεφριδεκτομή, Καρκίνος Παχέος Εντέρου, Εκκολπωματίτιδα, Συμφύσεις, Κοιλιοκήλη, Βουβωνοκήλη, Κήλη Αθλητών, Υστερεκτομή, Αφαίρεση Ινομυωμάτων, Κύστεων Ωοθηκών, Ενδομητρίωση και πολλές άλλες όπως η ρομποτική χειρουργική δια μέσου μιας τομής(Single Site Robotic Surgery) την οποία ξεκίνησε ως τεχνική πρώτος στον κόσμο το 2011.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist