Εκφράζοντας τη συλλογική οργή και αγανάκτηση των τριών ήμισυ χιλιάδων (3.500) και πλέον απανταχού της γης ευρισκομένων Ολυμπιτών της Καρπάθου καταγγέλλω δημόσια “στεντορεία τη φωνή” την πρόσφατη απόφαση της 2ης Δ.Υ.Π.Ε.

Written by on 02/09/2021

24 Views

Εκφράζοντας τη συλλογική οργή και αγανάκτηση των τριών ήμισυ χιλιάδων (3.500) και πλέον απανταχού της γης ευρισκομένων Ολυμπιτών της Καρπάθου καταγγέλλω δημόσια “στεντορεία τη φωνή” την πρόσφατη απόφαση της 2ης Δ.Υ.Π.Ε. και προσωπικά του Διοικητή της κ. Χρήστου Ροϊλού για την αψυχολόγητη, άστοχη και ανάλγητη μεταφορά του ακτινολογικού μηχανήματος του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ολύμπου Καρπάθου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ”.

Να σημειωθεί ότι επί θητείας του πρώην Επάρχου Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου Γιάννη Γεωρ. Μηνατσή ήλθε μετά από κατάλληλες ενέργειες εκπρόσωπος της τεχνικής εταιρείας Aqfa ο οποίος ολοκλήρωσε την ηλεκτρονική εγκατάταση που απαιτείται για την πλήρη λειτουργία του μηχανήματος. Απέμενε μόνο η επένδυση μολύβδου στο χώρο εγκατάστασης του φορητού ακτινολογικού μηχανήματος, μια ανειλημμένη υποχρέωση που δεν έγινε πραγματικότητα ως σήμερα με την ευθύνη της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου “ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ” και της 2ης Δ.Υ.Π.Ε.

Έτσι τώρα εφαρμόζεται η συνταγή “πονάει δόντι, βγάζει δόντι, πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι…!” για να δοθεί διέξοδος στην αβελτηρία των υπευθύνων.

Αντί δηλαδή να ολοκληρωθεί η επιβεβλημένη επένδυση μολύβδου στο χώρο εγκατάστασης και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ακτινολογικό μας μηχάνημα, με την ανά διαστήματα επιτόπια επίσκεψη του ακτινολόγου του Γ.Ν.Κ. “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ”, αφαιρείται το μηχάνημα από τις προβλεπόμενες υποδομές του Πολυδύναμου Περιφερειακού μας Ιατρείου και εγκαθίσταται ως εφεδρικό στο Γ.Ν.Κ. “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ”, καίτοι το νοσοκομείο διαθέτει άλλο μεγάλο και υπερσύγχρονο μηχάνημα εν λειτουργία.

Στερείται έτσι η δυνατότητα ακτινολογικής εξέτασης στους ακρίτες δημότες μας, στους εκατοντάδες αποδήμους μας που επιστρέφουν ανά διαστήματα στον τόπο τους και στους χιλίδες ημερήσιους αλλοδαπούς και ημεδαπούς επισκέπτες της Ολύμπου, που αποτελεί το επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος της Καρπάθου.

Σύσσωμο το Κοινοτικό Συμβούλιο Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου ενίσταται στην τραγική και ανεύθυνη αυτή απόφαση των αρμοδίων και ζητά την άμεση ανάκλησή της. Το θέμα, μάλιστα, θα τεθεί ως έκτακτο στην προσεχή τακτική συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου για τη λήψη σχετικής απόφασης.

 

Ο Πρόεδρος

του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου

του Δήμου Καρπάθου

 

Ηλίας Βασ. Παπαηλίας


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist